Gemeente Son en Breugel


Lik-op-stuk aanpak vuurwerk

De voorlichtingscampagne Vuurwerk ben JIJ er klaar voor? geeft informatie over veiligheid en regels met betrekking tot vuurwerk en de consequenties als je die regels overtreedt.
Kijk voor meer informatie op www.vuurwerkbenjijerklaarvoor.nl Op http://www.brandweer.nl kunnen kinderen spelenderwijs ontdekken welke maatregelen het beste beschermen tegen ongelukken met vuurwerk.

Vuurwerkregels
Vuurwerk kopen mag:

· als je 16 jaar of ouder bent;

· op donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 december;
· bij erkende winkels in Nederland (al het vuurwerk dat je ergens anders koopt is ille-gaal). In Son en Breugel is dat bij dierenspeciaal zaak Van Laarhoven en bij de Boe-renbond.

Vuurwerk afsteken mag:

· alléén op 31 december vanaf 10.00 uur s ochtends tot 02.00 uur s nachts;

· vuurwerk zonder Nederlandse gebruiksaanwijzing is verboden. Wees voorzichtig en veroorzaak geen overlast voor mensen en dieren.

Te vroeg geknald melden bij Halt
Jongeren die ondanks de voorlichting de vuurwerkregels overtreden krijgen van de politie een Rode Kaart en moeten zich de eerstvolgende werkdag bij Halt melden. Afhankelijk van leeftijd en de ernst van de overtreding krijgen zij bij Halt een leerprogramma en/of een werkstraf (1,5 tot 12 uur) opgelegd.

Schoonmaakactie
Jongeren die in de periode tussen Kerst en Oud en Nieuw worden aangehouden gaan vanaf maandag 2 januari aan de slag in hun woonplaats om vuurwerkafval op te ruimen. Als de werkstraf naar behoren is uitgevoerd is de overtreding goedgemaakt en de zaak afgedaan.