Gemeente Harenkarspel


22-12-2005
Website voor meningen en ideeën over de Kop van Noord Holland

In de regio zijn veel ontwikkelingen gaande die vragen om een gedegen en breed gedragen visie over de toekomst van de Kop. Hierbij valt te denken aan woningbouw, agrarische activiteiten, welzijn & zorg, onderwijs, milieu en bereikbaarheid van de Kop. Om die reden heeft het Algemeen Bestuur onlangs besloten een sociaal-economische ontwikkelingsschets voor de periode 2007 - 2013 op te stellen, mede als gezamenlijke reactie op de oprichting van het Ontwikkelingsbedrijf. De ontwikkelingsschets wordt opgesteld door het Gewest Kop van Noord-Holland in samenwerking met Kop & Munt, Leader+ en de Bedrijfsregio Kop van Noord-Holland.

Als eerste stap wordt gezocht naar ideeën, meningen en een frisse kijk op de regio door bestuurders, inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties. De inbreng van alle partijen zal worden gebruikt als één van de bouwstenen bij het opstellen van de Ontwikkelingsschets 2007 -2013. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van informatie uit bronnen als gemeentelijke structuurvisies, het streekplan en ander relevant materiaal. Voor het vergaren van de ideeën, meningen en opinies over de gewenste ontwikkeling van de regio is gekozen voor een interactieve en digitale werkwijze.

Via de website www.forumkopvannoordholland.nl kan iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van de regio reageren en de inbreng van anderen lezen. De website zal voor de ontwikkeling van de sociaal-economische Ontwikkelings-schets 2007-2013 gedurende circa twee maanden worden gebruikt. In deze periode zal de site worden uitgebreid met andere onderwerpen die op regionaal niveau een rol spelen en waarbij het gewenst is om ook op een digitale wijze te communiceren.

Meer informatie : mevr. Trudy de Wit, communicatieadviseur, tel. 0224 - 210013/ 06-20022702