Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Andere naam voor stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer?

Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer is bezig met de invoering van de Stijl van Amsterdam, de nieuwe gemeentebrede huisstijl. Alle gemeentelijke diensten en stadsdelen voeren deze huisstijl in.

Sinds de start in 2002 zijn al veel stadsdelen en diensten ons voorgegaan. Geuzenveld-Slotermeer start in 2006 met de nieuwe huisstijl. Het stadsdeel zal dan de Andreaskruizen voeren met een eigen teken er direct onder.

Herkenbaar
Het doel van de Stijl van Amsterdam is dat alle vijftig diensten en stadsdelen duidelijk herkenbaar zijn als onderdeel van de gemeente Amsterdam. Dit wil de gemeente bereiken door onder meer de drie Andreaskruizen duidelijk te gebruiken.

Namen
Daarnaast wil de gemeente helder en bondig communiceren. Voor veel diensten en stadsdelen was dit reden om ook de naam te veranderen. De Stedelijke Woningdienst Amsterdam werd kortweg Dienst Wonen, de Gemeentewaterleidingen Amsterdam werd het Waterleidingbedrijf. En stadsdeel Slotervaart/Overtoomse Veld werd kortweg stadsdeel Slotervaart.

Stadsdeel overweegt om naam te veranderen
De huidige naam van ons stadsdeel brengt regelmatig verwarring. De stadsdelen Slotervaart en Geuzenveld-Slotermeer en zelfs Station Sloterdijk worden nogal eens met elkaar verward. In spreektaal worden zelfs verschillende namen gebruikt, zo is gebleken.

Het Dagelijks Bestuur en de stadsdeelraad overwegen nu om tegelijkertijd met de nieuwe huisstijl ook de stadsdeelnaam te veranderen. Het stadsdeelbestuur wil aan de onduidelijkheid een einde te maken en wil een korte en duidelijke naam gaan gebruiken die de lading dekt.

Maar voordat de deelraad hier over kan besluiten, wil het bestuur deze vraag eerst voorleggen aan bewoners van het stadsdeel.

Denkt u mee?
Het stadsdeel is nieuwsgierig naar de mening van bewoners. Wat vindt u? Heeft u suggesties voor een nieuwe naam? Of vindt u dat we het bij het oude moeten laten? U kunt ons laten weten wat u hierover denkt. Alle suggesties zijn welkom.

Uw suggestie kunt u tot maandag 2 januari 2006 sturen naar: Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer
T.a.v. het team Communicatie
Postbus 67018 1060 JA Amsterdam
onder vermelding van Stadsdeelnaam
U kunt ook e-mailen naar huisstijl@geuzenveld.amsterdam.nl

Wilt u meer weten over de Stijl van Amsterdam? Kijk dan op www.stijlweb.amsterdam.nl