Gemeente Berkel en Rodenrijs


Instemming strategienota Wmo
In afzonderlijke gemeenteraadsvergaderingen hebben de 3B-gemeenten ingestemd met de strategienota. De 3B-gemeenten kiezen voor een smalle (stapsgewijze) benadering van de Wmo.

De belangrijkste reden voor deze smalle benadering is dat er met de aankomende fusie al veel verandert en dat afgesproken is dat niet alle voorzieningen direct geharmoniseerd zullen worden. De 3B gemeenten kiezen bij de aanpak van de nieuwe en wettelijke taken voor een aanpak op maat per prestatieveld:

* Een beleidsmatige aanpak van de nieuwe taak huishoudelijke hulp, mits de invoering van de Wmo wordt uitgesteld tot 1 januari 2007.
* De besluitvorming over informatie/advies op te nemen in de kadernota, op basis van een nadere inventarisatie naar eventuele knelpunten en hiaten.

* Een beleidsmatige aanpak van het prestatieveld ondersteuning mantelzorg en vrijwilligers.

Panelbijeenkomst
Op woensdag 11 januari wordt tijdens een door de gemeente georganiseerde panelbijeen-komst met inwoners en maatschappelijke organisaties inhoudelijk van gedachten gewisseld over de nieuwe taken die de 3B-gemeenten gaan oppakken. Deze verkregen informatie wordt verwerkt in de zogeheten kadernota waarin de beleidsuitgangspunten worden
geformuleerd. Deze kadernota is tegelijk een beleidsnota voor de nieuwe taken van de Wmo. Een integrale beleidsnota Wmo wordt gemaakt nadat de 3B gemeenten zijn gefuseerd.

Regionale samenwerking
De 3B gemeenten beslissen in hoeverre er regionaal samengewerkt gaat worden. Het uit-gangspunt hierbij is: lokaal wat kan, regionaal als het een duidelijke meerwaarde heeft. Lokaal is in dit verband de 3B gemeenten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de communicatieafdeling, T (010) 514 06 08.

Laatste wijziging website: 30 december 2005
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs