Landstede


Studenten houden kerstactie voor Roemenië

Zwolle Ruim veertig studenten van de opleiding Internationale Handel/Groothandel overhandigden vandaag december een geldbedrag van
700,- aan het project Rep en roer voor Roemenië. De afgelopen weken hebben de studenten een klein startkapitaal van twintig euro vermeerderd, door middel van inventiviteit en creativiteit. Vervolgens hebben de studenten een goed doel bepaald.

Elk jaar wordt in het kader van kerst een goed doel door de studenten gepresenteerd en uitgekozen. In groepjes bedenken ze een manier om het startkapitaal te vergroten door middel van in- en verkoop van producten. Het groepje met de meeste winst krijgt een prijs van school. Dit jaar is Rep en roer voor Roemenië gekozen als goed doel. Rep en roer voor Roemenië is een project van Anke Leerink die arme mensen in Roemenië helpt om weeskinderen onder te brengen.

Op woensdag 21 december, om 11.30 uur werd het geld bij Landstede overhandigd aan de afgevaardigde van dit goede doel. De studenten presenteerden hun plan van aanpak en vertelden waarom zij dit goede doel gekozen hebben.

Deze kerstactie sluit niet alleen goed aan bij de economische opleiding die de studenten volgen, maar Kerst betekent meer. Naast commercie, handel en geld verdienen is het ook een tijd van nadenken over de zin van het leven en over je naasten. Het project sluit goed aan bij de vijf waarden die Landstede in al haar doen en laten wil laten doorklinken: talentontwikkeling, respect, ontmoeting, zingeving en verantwoordelijkheid.