Provincie Flevoland



Leader+ bijdrage voor plattelandstoerisme

Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland heeft een Leader+ bijdrage van 198.830 euro toegekend aan het project "Sport- en Faciliteitencentrum De Punt". Naast de Leader+ bijdrage stelt de provincie een bedrag van 1.100 euro beschikbaar.

Sport Vereniging Marknesse (SVM) wil met deze bijdrage het sportpark De Punt breder benutten in de toekomst. Het voorzieningenniveau zodanig uit te breiden dat het voor jong en oud aantrekkelijker wordt om te sporten. Dit vraagt om een ander gebouw op het sportpark, een plek waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Het nieuwe sportpark De Punt zal de mogelijkheid bieden voor kinder en naschoolse opvang, sportvoorzieningen voor ouderen zoals een trimbaan, een Jeu de Boule baan en een "All weatherveld", mogelijkheden voor internetten en voldoende kleedkamers. Het doel van dit alles is het bevorderen en behouden van de leefbaarheid in de woonkern Marknesse.

Organisaties, verenigingen, stichtingen en bedrijven die een goed idee hebben, kunnen een Leader+ aanvraag indienen. De inhoud van Leader+ projecten kan uiteenlopen van leefbaarheid tot natuurbeheer, plattelandstoerisme en biologische landbouw. Leader+ is bedoeld voor vernieuwende initiatieven vanuit de plaatselijke bevolking, die gedragen en vaak ook uitgevoerd worden door een groot deel van de samenleving.

De Leader+ aanvragen worden beoordeeld door de Lokale Actie Groep Leader+ Flevoland (LAG). Zij geven een advies aan het college van Gedeputeerde Staten over de aanvragen. Het college neemt op basis van dit advies het formele besluit en sluit vervolgens een overeenkomst met de projectuitvoerder. De LAG is samengesteld uit
vertegenwoordigers van Flevolandse verenigingen en organisaties in het landelijk gebied.

Voor vragen over het Leader+ Programma kunt u contact opnemen met de projectleiders Leader+ Margje Memelink, telefoon 0320 265670 of Henk Pot, telefoon 0320 265676