Gemeente Soest

Genomineerden Sportgala bekend

Datum: 30/12/2005

Per categorie zijn er 3 sporters genomineerd. De uitreiking vindt plaats op 27 januari 2006 in het Spleasure Centrum.

Sportman
Edwin Vos is genomineerd op basis van het Nederlands kampioenschap skien, waar hij eerste werd op de afdaling op de kunstskibaan. Hij krijg concurrentie van Robin Ammerlaan, de winnaar van vorig jaar. Ammerlaan werd in november officieus wereldkampioen rolstoeltennis tijdens de Masters in Amersfoort en won menig toernooi. De derde kanshebber is Daniël Stellwagen, grootmeester schaken en vorig jaar net niet in de prijzen. Hij hield zich dit jaar goed staande in de (inter)nationale schaaktop.

Sportvrouw
In de categorie van sportvrouw van het jaar zijn Rahel Belinga, Ilse Vaessen en Joleen Hakker genomineerd. Triatlete Rahel Belinga eindigde dit jaar vele malen in de top 3 bij triathlons. Badmintonster Ilse Vaessen deed mee aan de Europese- en wereldjeugdkampioenschappen, zij werd vierde op het EK voor landenteams, ze werd voor de derde keer op rij Nederlands jeugdkampioen in de mix en tweede in de damesdubbel, momenteel staat ze in de top 10 van de Nederlandse ranglijst bij de senioren. Ook Joleen Hakker dingt mee naar de tilel. Hakker won brons op het WK roeien voor visueel gehandicapten.

Sporttalent
Turnster Michelle Sprenger (15) is genomineerd als talent van het jaar op basis van eerste plaats bij de regio- en districtkampioenschappen. Tevens werd zij eerste van Midden Nederland en tweede op de Landelijke Finale op het Niveau Los hoog. De tweede genomineerde is de 13-jarige judoka Diederik Pondman. Hij werd Nederlands kampioen judo onder de 15 jaar in de klasse tot 34 kilo. Daarnaast won hij nog enkele (inter)nationale wedstrijden. Pepijn Leppers (12) is de derde genomineerde. Deze tafeltennisser is de beste speler van de jeugd t/m 12 jaar. Tevens is hij geselecteerd voor het Nederland team en won hij diverse (inter)nationale toernooien.

Sportploeg
Bij de sportploegen zijn StamSovoco Dames 1, winnaar van vorig jaar, het eerste tiental van Dam Vereniging Soest Baarn en MHC Soest Dames 1 genomineerd. Volleybalvereniging StamSovoco speelde afgelopen seizoen voor het eerst in de eredivisie en drongen in de play-offs door tot de halve finales. Het eerste tiental van DVSB liep na, twee achtereenvolgende kampioenschappen, dit jaar de promotie naar de landelijke ereklasse net mis. Dames 1 van Mixed Hockey Club Soest werd dit jaar met overmacht kampioen in de tweede klasse en komt daardoor dit jaar uit in de eerste klasse.

Uitreiking op 27 januari
Op 27 januari worden in het Spleasure Centrum de winnaars bekend gemaakt. De avond, waarin naast de bekendmaking van de winnaars spectaculaire demonstraties getoond worden, begint om 20.00 uur. De Movingstars gaan een wervelend optreden geven, de ballen zullen u om de oren vliegen als MHC Soest haar demonstratie verzorgt, de Nederlands Kampioen trampolinespringen zal namens de Springbokken een optreden verzorgen en atletiekvereniging Pijnenburg zal letterlijk een hoogtepunt bereiken. De avond wordt ondersteund door pakkende muziek. Voor de sportverenigingen, die zich hiervoor hebben aangemeld, is er tevens een quiz, waarin een geldbedrag gewonnen kan worden, die ten goede komt aan de vereniging. Het programma zal rond 22.15 uur afgelopen zijn. Na afloop van dit spektakel is er nog tijd om onder het genot van een hapje en drankje gezellig na te praten.