Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 30 december

Alkmaar, 30-12-2005 o 13.30 uur

Verkeerscontroles

Hoorn, donderdag 29 december 2005

Op donderdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op het Keern in Hoorn. In totaal kregen 17 bestuurders een bekeuring. Er werd hoofdzakelijk geschreven voor het rijden zonder autogordel en te hoge snelheid (hoogst gemeten snelheid 73 in plaats van 50 km per uur). Ook kregen twee bromfietsers een bekeuring omdat zij op een opgevoerde brommer reden. Op donderdagavond werd op het Keern een verlichtingscontrole gehouden. Hierbij kregen 16 fietsers een bekeuring omdat zij zonder goed werkende verlichting reden.

Aanrijding met letsel

Alkmaar, donderdag 29 december 2005

Op donderdagavond omstreeks 22.50 uur reed een 34-jarige man in een ambulance over de Schagerweg (N245) vanuit de richting Alkmaar in de richting Schagen. Bij de afslag naar de Laan van Tata wilde hij linksaf slaan. Omdat het verkeerslicht op de kruising voor hem op rood stond reed hij langzaam met zwaailicht en sirene de kruising op. Vanuit de richting Schagen kwamen over de buitenste rijstrook enkele autos aan rijden. Omdat zij de ambulance zagen, remden de bestuurders af. Over de binnenste rijstrook kwam een 35-jarige man uit Koedijk in een personenauto (pick-up) aangereden. Hij passeerde de afremmende autos en reed de kruising op. Hierbij had hij de ambulance te laat in de gaten. Er ontstond een frontale aanrijding waarbij de man uit Koedijk hoofd en armletsel opliep. De bestuurder van de ambulance liep een hersenschudding op en zijn 30-jarige bijrijder een neus- en kaakfractuur en enkele gebroken ribben. Het ambulancepersoneel werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Tegen een boom

Heiloo, donderdag 29 december 2005

Op donderdagmiddag omstreeks 15.50 uur reed een 39-jarige vrouw uit Heiloo in een personenauto op de Pastoor van Muijenweg in haar woonplaats. In een bocht in de weg gleed de auto rechtdoor en belandde in de berm tegen een boom. De vrouw reed op dat moment zeer langzaam, maar het wegdek was erg glad door sneeuwval. De vrouw liep nek- en schouderletsel op en werd voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Inbraak woning

Blokker, donderdag 29 december 2005

Op donderdag werd tussen 14.00 en 23.55 uur ingebroken in een tussenwoning aan de Bellefleurlaan in Blokker. De daders kwamen het pand binnen door een ruitje bij de voordeur in te slaan. Via dit ruitje is de voordeur geopend. Het gehele pand werd doorzocht. Alleen een doosje met sieraden wordt vermist.

Alkmaar, donderdag 29 december 2005

Op donderdagavond werd tussen 17.30 en 20.30 uur ingebroken in een woning aan de Hobbemalaan in Alkmaar. De daders kwamen binnen door een ruit uit de voordeur te verwijderen. Uit de woning werd een portemonnee met inhoud gestolen.

Op donderdag tussen 09.10 en 20.20 uur werd ingebroken in een woning aan de Van Teylingenstraat in Alkmaar. Hier werd de achterdeur opengebroken. Uit de woning werd een laptop ontvreemd.

Op donderdag tussen 12.00 en 22.25 uur werd ingebroken in een woning aan de Schubertkade in Alkmaar. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen door de voordeur open te flipperen. De gehele woning werd doorzocht. In ieder geval werden er sieraden buit gemaakt.

Beroving: drie aanhoudingen

Alkmaar, donderdag 298 december 2005

Op donderdagavond omstreeks 21.50 uur werd een 87-jarige vrouw beroofd in een lift in een pand aan de Bonairestraat in Alkmaar. De vrouw was juist de hal van een appartementencomplex ingelopen toen een man achter haar aankwam. De man gaf aan dat hij, net als de vrouw, ook met de lift naar boven moest. Toen de vrouw in de lift stapte kreeg zij een harde stomp in haar gezicht. De man griste vervolgens de tas van haar schouder en ging er vandoor. In de tas zat een portemonnee met een geldbedrag van slechts twaalf euro. Op basis van het opgegeven signalement werden drie inzittenden van een personenauto op de Terschellingstraat in Alkmaar aangehouden. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De betrokkenheid van de drie personen wordt onderzocht.

Diefstal buitenboordmotor: twee verdachten aangehouden

Burgerbrug, vrijdag 30 december 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 01.30 uur werd een bewoner van een woning aan de Grote Sloot in Burgerbrug door zijn buren gewaarschuwd dat twee personen bezig waren de buitenboordmotor van zijn boot te halen. Toen hij ging kijken kon hij twee jongens op heterdaad betrappen. Hij hield de jongens (16 en 18 jaar oud en afkomstig uit Den Helder) aan en waarschuwde de politie. De jongens zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier verklaarden zij de motor in opdracht van een onbekende man te hebben willen stelen.

Vernieling: drie aanhoudingen

Alkmaar, vrijdag 30 december 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 01.35 uur kon de politie drie Alkmaarse jongens van 16, 17 en 19 jaar oud aanhouden in verband met vernieling van bushokjes. Eerder in de nacht had de politie twee bushokjes aangetroffen in de omgeving van de Laan van Brussel waarvan de reisschemas in brand stonden. De brandjes konden worden geblust. Omstreeks 01.35 uur zagen zij de verdachten in een bushokje staan. Een van hen stak juist weer een eerder geblust reisschema aan. De jongens zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak in winkel: twee verdachten

Alkmaar, vrijdag 30 december 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 03.15 uur werden twee mannen op heterdaad betrapt bij een inbraak in een winkel aan de Laat in Alkmaar. De beide mannen hadden met een schroevendraaier de toegangsdeur opengebroken. Binnen in de winkel waren zij juist doende de kassalade te stelen. De verdachten werden in de winkel aangehouden en vervolgens voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak in school

Heerhugowaard, donderdag 29 december 2005

Op donderdagavond omstreeks 19.30 uur werd er ingebroken in een basisschool aan de Smaragd in Heerhugowaard. De daders kwamen binnen door een ruit in een toegangsdeur in te slaan. Uit de school werd een computer met beeldscherm ontvreemd. Door getuigen werden twee mannen gezien die wegliepen vanaf de school. Het gaat om twee mannen van 17 tot 20 jaar met een getint uiterlijk. De ene was gekleed in onder anderen een spijkerbroek en een rode muts. De andere in een beige jas met een bontkraag lang de capuchon.

Controle verkooppunten vuurwerk

Westfriesland, donderdag 29 december 2005

Op donderdag zijn alle zestien verkooppunten van vuurwerk in Westfriesland gecontroleerd door de afdeling milieu van de politie in samenwerking met controleurs van de Milieudienst Westfriesland. Hierbij werd gecontroleerd of de verkooppunten voldeden aan de strenge eisen die in de milieuvergunningen worden genoemd. Bij slecht twee bedrijven (in Hoorn en Medemblik) werd niet volledig aan de eisen voldaan. Tegen deze bedrijven wordt proces-verbaal opgemaakt. De overtredingen hadden onder anderen betrekking op het niet bereikbaar zijn van brandblussers, te hoge stapels vuurwerk en niet automatisch sluitende deuren.

Vuurwerkverkoper krijgt proces-verbaal

Heerhugowaard, donderdag 29 december 2005

Op donderdag werden de vuurwerkverkooppunten in de gemeente Heerhugowaard gecontroleerd door de politie en de gemeentelijke brandweer. Op een na voldeden alle verkooppunten aan de gestelde eisen. Bij een bedrijf aan de Middenweg bleek men op onjuiste wijze om te gaan met de voorraad vuurwerk. Dozen vuurwerk werden buiten de opslagruimte uitgepakt. Tegen dit bedrijf wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lawinepijlen in woning

Wieringerwerf, donderdag 29 december 2005

Op donderdagmiddag deed de politie onderzoek in een woning aan de Neptunisstraat in Wieringerwerf. Hier bleken twee jongen van 16 en 18 jaar oud vier lawinepijlen te hebben op hun slaapkamers. De pijlen zijn in beslag genomen. Het gaat hier om in Nederland verboden vuurwerk. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vuurwerk en pillen

Alkmaar, donderdag 29 december 2005

Op donderdagmiddag werd een 20-jarige Alkmaarder gecontroleerd op het Deurlooplein in zijn woonplaats. De politie controleerde de man naar aanleiding van vuurwerkoverlast in de omgeving. Toen de kleding van de verdachte werd doorzocht trof de politie een zakje met tien XTC-tabletten aan. De man is aangehouden. De pillen zijn in beslag genomen en tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Harddrugs: man aangehouden

Den Helder, donderdag 29 december 2005

Op donderdagavond omstreeks 19.10 uur kon de politie een 21-jarige man uit Den Helder aanhouden op de Narcissenstraat in zijn woonplaats. Kort daarvoor werd de man gesignaleerd in een personenauto waarbij hij verkeersovertredingen pleegde. Om de man te kunnen controleren zette de politie de achtervolging in, waarbij de bestuurder van de personenauto er vandoor ging. De auto en de man werden in de Narcissenstraat teruggevonden. Bij onderzoek van de auto kwam de politie een zakje wit poeder tegen. Het gaat hierbij vermoedelijk om speed. De man is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het zakje poeder werd in beslag genomen. De inhoud wordt onderzocht.

Harddrugs en gestolen rijbewijs

Alkmaar, donderdag 29 december 2005

Op donderdagavond omstreeks 19.30 uur werd op de Bestevaerstraat in Alkmaar een 23-jarige man uit Heerhugowaard in een personenauto gecontroleerd. Bij deze controle trof de politie twee zakjes met harddrugs (vermoedelijk cocaïne en crack) aan. Bovendien bleek de man een rijbewijs bij zich te hebben dat als gestolen stond gesignaleerd. De man werd aangehouden. De drugs werden in beslag genomen.

Meisjes lastig gevallen: man aangehouden

Hoorn, donderdag 29 december 2005

Op donderdagmiddag omstreeks 14.20 uur werd een 39-jarige man uit Alkmaar aangehouden in winkelcentrum de Huesmolen in Hoorn, nadat hij meerdere malen meisjes had lastig gevallen door ze in hun billen te knijpen c.q. te betasten. Een 12 jarig meisjes werd hinderlijk door de man gevolgd. Nadat hij haar enkele malen in haar billen had geknepen vluchtte het meisje (met een vriendinnetje) een winkel binnen. Hier werd de politie gebeld. Deze konden op basis van het opgegeven signalement de man aanhouden. Later op de middag meldde zich nog een 9-jarig meisje dat ook op dezelfde wijze door de man was lastig gevallen.

Mini-bike van de weg

Alkmaar, donderdag 29 december 2005

Op donderdagavond omstreeks 21.10 uur werd een mini-bike in beslag genomen. Een 14-jarige jongen reed op de bike op het fietspad naast de Tochtwaard in Alkmaar. Het ging hierbij om een niet goedgekeurde bromfiets. Bovendien was het apparaat niet verzekerd en droeg de bestuurder geen helm. Hij kreeg een proces-verbaal. Ook tegen de eveneens 14-jarige eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij een ander op een niet verzekerde bromfiets liet rijden.

Laatst gewijzigd 30-12-2005 13:31 | © Politie Noord-Holland Noord |