2e persbericht van vrijdag 30 december 2005

Eindhoven, 30-12-2005 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Extra politiebericht over baby op landelijke TV

Op de landelijke televisie wordt vanavond (vrijdag) een aantal maal een oproep gedaan om achter de identiteit van de baby te komen die afgelopen dinsdag in het Catharina-ziekenhuis werd gevonden. De oproepen worden gedaan in een extra politiebericht na de NOS-Journaals van 18.00 uur op Nederland 2, van 20.00 uur op Nederland 1 en van 22.00 uur op Nederland 3. Het politiebericht wordt ook uitgezonden door SBS6. De oproepen zijn overigens onder voorbehoud; mocht er voor die tijd voldoende informatie bekend worden, dan gaan ze niet door.

Eindhoven: Man aangehouden voor huiselijk geweld

In een winkel in Woensel-Zuid is vrijdagmiddag rond 15.00 uur een 39-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij zou eerder die dag zijn 41-jarige vrouw hebben bedreigd en mishandeld. Hij pakte haar bij de keel en sloeg en schopte haar. Hij bedreigde haar met de dood. De man is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Helmond: Eigenaar invalidenwagen gezocht

Bij de politie in Helmond-Centrum staat een elektrisch invalidenwagentje waarvan onbekend is wie de eigenaar is. Het wagentje werd woensdagochtend rond 8.45 uur door een passant gevonden in het park bij de Hortensialaan. Het is vervolgens naar het politiebureau gebracht in afwachting van de eigenaar. Die heeft zich echter nog niet gemeld. Het gaat om een rode invalidenwagen van het merk Booster, type Trophy S15. Er zitten ijzeren mandjes aan de voor- en achterkant. De eigenaar kan zich, met een schriftelijk bewijs dat hij of zij inderdaad de rechtmatige eigenaar is, melden bij de politie in Helmond-Centrum aan de Kasteel Traverse 101 tijdens de openingstijden van het bureau.

Helmond: Inbraak in horecazaak

Bij een inbraak in een horecazaak aan de Noord Koninginnewal zijn een onbekend geldbedrag en enkele tientallen pakjes sigaretten weggehaald. Dat gebeurde tussen donderdag 1.30 uur en vrijdag 9.30 uur. Een dakraam is opengebroken, waarna in de zaak enkele speelautomaten en de spaarkas zijn opengebroken.

Valkenswaard: TV gestolen

Bij een inbraak in een woning aan de Hofstraat is een LCD-televisie weggehaald. Een raam aan de voorkant van het huis werd opengebroken. Dat gebeurde tussen donderdag 23.00 uur en vrijdag 8.30 uur.