Persberichten 30 december 2005

's-Hertogenbosch, 30-12-2005

BRANDJE IN WONING

s-Hertogenbosch Op 29 december 2005 omstreeks 19.50 uur is brand ontstaan in een woning aan de Oreliostraat te Den Bosch. Een kaars in een kerststukje veroorzaakte de brand. Bewoners waren niet thuis. Brandweer bluste de brand. Schade bleef beperkt tot voornamelijk rookschade.

DIEFSTAL AUTO

Rosmalen Vanaf een parkeerplaats aan de Empelseweg te Rosmalen is op 29 december 2005 een groene Citroen Picasso, kenteken 78-JN-RH ontvreemd.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN

Vlijmen Een 18 jarige jongen uit Vlijmen is op 29 december 2005 omstreeks 23.30 uur aangehouden ivm mishandeling van een 57 jarige man uit Vlijmen. Enkele mensen kregen op het Plein te Vlijmen ruzie met elkaar, waarbij de verdachte het slachtoffer sloeg. Deze moest zich aan zijn verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis.

WONINGBRAND

s-Hertogenbosch Op 29 december 2005 omstreeks 23.15 uur is brand ontstaan in een woning aan de Hofstedenlaan te Den Bosch. Brandweer bluste de brand. De brand is vermoedelijk ontstaan, doordat iets brandbaars in de brievenbus is geduwd. De politie stelt een onderzoek in.

RIJDEN ONDER INVLOED

Rosmalen Tegen een 44 jarige automobilist uit Rosmalen is op 30 december 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.40 uur op de Rodenborchweg te Rosmalen.

RIJDEN ONDER INVLOED

Rosmalen Tegen een 49 jarige automobilist uit Rosmalen is op 30 december 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.55 uur op de Rodenborchweg te Rosmalen. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

INBRAAK SCHUUR

Gemonde Bij een inbraak in een schuur aan de Lariestraat te Gemonde op 29 december 2005 zijn zadels en paardensportartikel weggenomen. De daders forceerden een raam en een deur.

AUTOBRAND

Schijndel Op de Gemondseweg te Schijndel is op 29 december omstreeks 19.50 uur een personenauto uitgebrand. De oorzaak is vermoedelijk een technische storing. Brandweer bluste de brand, die geheel uitbrandde.

INBRAAK WONING

Schijndel Bij een inbraak in een woning aan de Biezenstraat te Schijndel op 29 december 2005 zijn een plasma tv en een computer weggenomen. Ook werd de grijze VW bestelbus, kenteken 63-BR-DX van de bewoner meegenomen. De daders forceerden een raam.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING

Veghel De politie heeft donderdag 29 december in zijn woonplaats Veghel een 67 jarige automobilist aangehouden. Hij was eerder die dag op de kruising van de Bundersweg met de Herteweide tegen de achterzijde van een voorligger gebotst en doorgereden. Getuigen hadden het kenteken van zijn auto genoteerd. De verdachte bekende het feit en is, nadat de politie proces-verbaal had opgemaakt, weer in vrijheid gesteld.

AANGEHOUDEN NA BURENGERUCHT

Veghel De politie moest in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 december optreden na klachten van geluidsoverlast vanuit een woning aan het Zuringveld in Veghel. Er bleek een feestje te zijn waarbij geluidsoverlast werd veroorzaakt. De politie vertelde dat het rustiger aan moest wat door de aanwezigen niet op prijs werd gesteld.

Een 30 jarige man uit Veghel liep daarop naar de woning van de buren en belde daar diverse keren aan. Agenten sommeerden hem om daarmee op te houden en terug naar de eigen woning te gaan. Dat deed hij niet en er volgde een serie van beledigingen richting politie die vervolgens tot aanhouding overging. De verdachte verzette zich daarbij hevig en kreeg hulp van enkele bekenden, die probeerden de verdachte uit de handen van de politie te krijgen. Een van hen, een 25 jarige man uit Veghel kon ook worden aangehouden. Beiden zijn ingesloten in het politiebureau van Uden.