Gemeente Leeuwarden

Ee-Burg Het Tuinenblok Ee-Burg Het Tuinenblok

Modelwoning project Ee-burg open voor publiek

Bron: Gemeente Leeuwarden (23-12-2005) Woensdag 28 december van 12:00 tot 16:00 uur is de modelwoning van het project Ee-burg geopend voor publiek. Deze modelwoning is gesitueerd in een huurappartement in het Tuinblok. De modelwoning is compleet ingericht om een goed beeld te geven over de mogelijkheden die deze appartementen bieden.De modelwoning is vanaf 6 januari elke week geopend op vrijdagmiddag.
Het bijzondere plan Ee-burg aan de Jan Evenhuisstraat is een plan waarin prettig wonen, opvallende architectuur en stedelijke vernieuwing op aansprekende wijze samenkomen. Ee-burg is gelegen aan de Dokkumer Ee en wordt daarnaast gekenmerkt door een fraaie parkachtige woonomgeving.
Comfort, ruimte, licht, en de Dokkumer Ee staan centraal. Een plek voor iedereen die wil genieten van ruimte, water, natuur en tegelijk het gemak en de afwisseling van de Leeuwarder binnenstad binnen handbereik wenst.
De eerste fase van Ee-burg omvat een tuinblok van 53 ruime huurappartementen en een markante woontoren van 15 verdiepingen hoog met 48 royale koopappartementen. De appartementen hebben allemaal twee slaapkamers en een berging op de begane grond. De woningen zijn bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens. Enkele appartementen zijn voorzien van een dakterras. Van de 53 huurappartementen zijn reeds 23 verhuurd. En van de 48 koopappartementen zijn er al 15 verkocht.
Na de bouw van de eerste fase wordt de Dokkumer Ee afgetakt. In mei 2006 wordt het water onttrokken uit de Dokkumer Ee en worden de waterpartijen gerealiseerd. De tweede fase van Ee-burg omvat een 130-tal eengezinswoningen: watervilla's, kadewoningen en woonwerkwoningen.