Politie Zeeland


---

O-7698-2005 Aangehouden wegens openlijke geweldpleging
Vannacht om ongeveer 04.21 uur zijn drie jongens van 16, 17 en 18 jaar oud aangehouden wegens openlijke geweldpleging tegen goederen.
Een getuige belde de politie, omdat hij zag dat de drie jongens fietsen aan het vernielen waren bij het fietstunneltje in het Stationspark in Goes. De jongens hadden zelfs een van de fietsen op de treinrails gegooid, maar waarschijnlijk begon toen hun geweten te knagen, want die fiets hebben ze er maar weer afgehaald voordat er ongelukken gebeurden. Hoeveel fietsen er vernield zijn is niet bekend. De jongens zijn afkomstig uit Heinkenszand en de gemeente Borsele. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

O-7699-2005 Bovenetage uitgebrand
Van een woning aan de Coucorpseweg in Driewegen is vanmiddag rond 12.25 uur de bovenetage uitgebrand.
De brand is vermoedelijk ontstaan in een houtkachel. Wat begon als een schoorsteenbrand werd later opgeschaald naar een uitslaande brand. Niemand raakte gewond. Het pand liep veel waterschade op.

R-7700-2005 22 "kleine" verkeersongevallen door gladheid
Sinds het is gaan sneeuwen in Zeeland, rond 13.00 uur vanmiddag, zijn er 22 lichte verkeersongevallen gemeld bij de politie.
Na 18.20 uur is er geen soortgelijke melding meer binnengekomen bij Politie Zeeland. De meldkamer meldt dat het nu rustig is op de Zeeuwse wegen. Vermoedelijk heeft iedereen de boodschappen binnen en zit nu lekker warm bij de kachel. Er is nog geen informatie binnen mbt het treinverkeer.
Alle ongevallen waren eenzijdig en er zijn geen gewonden bij gevallen. De meeste ongelukken betroffen auto's die van de weg gegleden zijn.

Z-7701-2005 Gedronken en toch de weg op
Een 70-jarige man uit Terneuzen had vanmiddag een feestje gehad en hierbij wat alcoholische versnaperingen genuttigd.
De man stapte, ondanks dit gegeven, en ondanks het slechte weer, toch achter het stuur van zijn auto. De wet van Murphy trad (rond 17.22 uur) in werking (als er een ding mis gaat, dan gaat alles mis) en op de Koraalsingel in zijn woonplaats gleed de auto ineens van de weg en belandde net naast een watertje/vijvertje. Hierop kwam de politie ter plaatse en onderwierp de man aan een blaastest. Hieruit bleek dat hij ruim twee keer zoveel had gedronken dan toegestaan. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een bekeuring. De auto van de man beschadigde niet.

W-7702-2005 Aangehouden wegens mishandeling en bedreiging
Een 31-jarige VLissinger is vanmiddag aangehouden in de Zacharias Jansenstraat in zijn Middelburg, omdat hij er van verdacht wordt een 35-jarige Middelburgse te hebben bedreigd en mishandeld.
De man zou de vrouw hebben geslagen tijdens een ruzie en hij zou haar met een wapen hebben bedreigd. De man is meegenomen naar het bureau en is daar verhoord. De man ontkent alle beschuldigingen. De oorzaak ligt in de relatiesfeer.

R-7703-2005 Vuurwerkmeldingen
Vanaf 11.00 uur vanmorgen kwamen er weer meldingen van vuurwerkoverlast bij de politie binnen. Tot 19.25 uur kwamen er 16 meldingen binnen. De politie heeft een keer vuurwerk in beslag genomen en twee jongeren doorgestuurd naar HALT. Een meisje gaat naar STOP (HALT voor jonger dan 12).


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland