RTL Group


Spoor van ongekende verwoesting te zien in BBC-documentaire 'Tsunamie: De Vernietigende Golf' bij RTL 7

De zeebeving voor de kust van Indonesië, met het epicentrum vlakbij Banda Adjeh op het eiland Sumatra, veroorzaakte op 26 december 2004 een ongekend hoge en krachtige vloedgolf die honderdduizenden nietsvermoedende slachtoffers op gruwelijke wijze de dood in sleurde. De verwoestende weg van de golf wordt in chronologische volgorde weergegeven in de aangrijpende BBC-documentaire Tsunami: De Vernietigende Golf, die op zaterdag 17 december bij RTL 7 te zien is.

De documentaire geeft een weergave van de meest dramatische, soms nog nooit vertoonde beelden van de Tsunami. Ook vertellen overlevenden hun huiveringwekkende en hartverscheurende verhalen, gevolgd door het zichtbare spoor van vernietiging dat het natuurgeweld boven en onder water achterliet. De golf bereikte vanuit Indonesië, Thailand, Sri Lanka, India en zelfs de Malediven.

Uitzending documentaire Tsunami: De Vernietigende Golf, RTL 7, zaterdag 17 december, tussen 20.30 en 22.15 uur.

NB: Uitzending documentaire Tsunami: 1 Jaar Na De Ramp, RTL 7, zaterdag 17 december, tussen 17.30 en 18.30 uur.


---

----------

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718878 of susanne.kolschoten@rtl.nl

© 2005 RTL Nederland / IP