Dienstenbond CNV

Akkoord over salarisverhoging CAO Praxis
03-01-2006

Op de valreep hebben we dan toch nog een afspraak met Praxis kunnen maken over uw salarisverhoging.

In afwachting van de CAO-onderhandelingen bij de andere werkmaatschappijen en dan met name bij HEMA en in afwachting van de onderhandelingen bij de Doe-het-zelfbranche kon Praxis niet eerder met ons onderhandelen. Wij hadden graag veel eerder willen praten, maar het was niet anders.

De Doe-het-zelfbranche heeft onlangs een akkoord kunnen bereiken over een nieuwe CAO. Dat betekent dat uw collegas in de Doe-het-zelfbranche een loonsverhoging van 1% hebben gekregen per 1 december 2005. Het is natuurlijk raar dat uw collegas elders dit wel krijgen en u niet. Praxis en de bonden vinden dat ook u recht heeft op deze salarisverhoging. Maar het zou onmogelijk zijn om in de laatste week van december nog een complete CAO overeen te komen. We hebben daarom alleen afspraken gemaakt over uw salarisverhoging. Dit natuurlijk onder voorbehoud dat u het er mee eens bent en dat ook de Raad van Bestuur van VendexKBB het goedkeurt.

De afspraak die wij nu met Praxis hebben gemaakt luidt als volgt: Vooruitlopend op het CAO-overleg zijn partijen overeengekomen de CAO te verlengen tot en met 31 december 2005 en dat in het contractjaar 2005 en in het jaar 2006 de in de CAO Doe-het-zelfbranche afgesproken loonsverhogingen worden gevolgd.

De schalen en feitelijke lonen zullen dus per 1 december 2005 worden verhoogd met 1%, en per 1 juli 2006 wederom. Op 1 december 2006 ontvangt iedere medewerker een eenmalige uitkering van 0,5% over het loon van 2006.
In de eerste helft van 2006 zullen de bonden en Praxis afspraken proberen te maken over de complete CAO. Afhankelijk van de dan overeen te komen looptijd van de CAO kunnen er nog aanpassingen komen in de afspraken over de loonsverhogingen. Uiteraard niet in negatieve zin.

We horen graag of u kunt instemmen met deze afspraken. Dit kunt u doen door middel van een e-mail te sturen naar g.rijzinga@cnvdibo.nl.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben naar aanleiding van deze info, neem dan gerust contact op met uw bestuurder, Geert B. Rijzinga. Telefoon 023 5670615 of e-mail g.rijzinga@cnvdibo.nl