Gemeente Roggel en Neer

Een nieuwe naam, een nieuw logo
Tijdelijk logo Leudal

Zoals inmiddels bekend, hebben de gemeenteraden van Haelen, Heythuysen, Hunsel en Roggel en Neer onlangs gekozen voor de naam Leudal als naam voor de nieuwe gemeente. Dit betekent dus dat we na een klein jaar weer afscheid gaan nemen van de werknaam Exaten. Deze werknaam is destijds gekozen vanwege de ligging van het landgoed Exaten. Dit is een landgoed van 141 ha, gelegen ten zuidoosten van Baexem. Geografisch gezien vormt dit landgoed het middelpunt van de vier gemeenten.

Het heeft een paar weken geduurd om de invoering van de nieuwe naam Leudal in onze communicatiemiddelen te realiseren. Inmiddels hebben we een nieuw tijdelijk logo, dat we gaan gebruiken tot het moment dat er een nieuwe definitieve huisstijl is ontwikkeld. Deze nieuwe huisstijl zal worden gelanceerd op het moment dat de nieuwe gemeente een feit is, op 1 januari 2007.

Tot dat het zover is gaan we dus voorlopig, ook in de Streekbode, het bovenstaande logo gebruiken.

In het ontwerp is te zien dat de letters steeds dichter bij elkaar komen, waarmee het komende jaar wordt gesymboliseerd. De vier gemeenten groeien steeds dichter naar elkaar toe, totdat ze uiteindelijk de nieuwe gemeente Leudal vormen.