Politie Gelderland-Midden

Ede - meisje (17) beroofd, politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 3-1-2006 9:57:42

Een zeventienjarig meisje uit Ede is maandagavond op de Dick Ketstraat in haar woonplaats beroofd van haar tas. Het slachtoffer raakte daarbij niet gewond. De politie stelt een onderzoek in en doet daarbij een beroep op getuigen.

De tasjesroof vond plaats even voor acht uur toen het slachtoffer te voet op weg naar huis was. Op dat moment werd zij plotseling van achter vastgepakt en werd haar tas opgeëist. Vervolgens wist haar belager er met haar tas vandoor te gaan. Toen het slachtoffer omkeek zag ze drie personen wegrennen in de richting van de Berckheydestraat, waarna ze in een steegje uit het zicht verdwenen. Volgens het slachtoffer zou het gaan om drie jongens met een licht getinte huidskleur in de leeftijd van ongeveer 20 jaar oud. Verder zouden ze donkere kleding gedragen hebben en petjes. De Edese politie komt graag in contact met personen die mogelijk iets van het voorval hebben gezien of gehoord. Men kan met informatie terecht bij de politie op 0900-8844. Anoniem bellen kan ook met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - beschonken en zonder rijbewijs achter het stuur
Publicatiedatum: 3-1-2006 9:56:23

De Barneveldse politie heeft maandagavond een 51-jarige automobilist uit Breda aangehouden omdat hij in beschonken toestand en zonder rijbewijs achter het stuur zat. De man trok even voor middernacht de aandacht van surveillerende agenten toen hij over de Nijkerkerweg richting A30 reed. Het viel de agenten op dat hij tijdens het rijden bijna van de weg raakte. Bij controle van de Bredase automobilist roken de agenten alcohol. De man moest mee naar het politiebureau voor de ademanalyse. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van 1,10 (twee keer de norm). Bovendien bleek dat het rijbewijs van de man al eerder ongeldig was verklaard. Tegen de Bredanaar is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---