K-swiss

Jongeren praten via hun schoen

Haarlem, 3 januari 2006 - Een schoen die het woord doet. Klinkt raar, maar toch is het de nieuwste manier van communiceren voor jongeren.

Bij deze 'pratende sneaker', genaamd Stripe Shifter, draait alles om de 5 strepen aan de zijkant van de schoen. Door een schuifsysteem is elke streep van kleur en hoogte te veranderen. Hierdoor ontstaan unieke combinaties. Door een persoonlijke boodschap te koppelen aan elke combinatie ontstaat een nieuwe taal met verschillende codes. Erg handig als je iets te melden hebt dat je eigenlijk niet kan of wil uitspreken.

Idee van jongeren
De nieuwe 'schoenentaal' kwam aan het licht toen de Amerikaanse makers de schoen in een onderzoek lieten zien aan Europese jongeren. Bij het zien van de schoen kwamen de jongeren op het idee om met het schuifsysteem van de schoen een eigen persoonlijke boodschap te maken. Omdat er heel veel codes mogelijk zijn kan iedereen zijn schoen laten zeggen wat hij wil. Er ontstonden vijf universele codes voor de schoen die zijn vastgelegd: I'm single, Peace, Want 2 Play?, Respect en I'm in love. Deze codes vormen de basis van een taal die jongeren natuurlijk zelf kunnen gaan uitbreiden.

Let the shoe do the talking
Vanaf vandaag is het mogelijk voor iedereen zijn eigen persoonlijke combinatie met betekenis te claimen op www.kswiss.nl. Zo kan iedereen bijdragen aan de nieuwe taal. Om de taal echt tot leven te wekken, worden de unieke codes met het grote publiek gedeeld in de grootste kranten van Nederland, Groot Brittanië en Duitsland. Ook worden alle codes verzameld en gebundeld op een digitale Wall of Fame.

Generation C
De opvallende ontwikkeling van de 'schoenentaal' is verklaarbaar vanuit een groeiende trend onder jongeren. Een generatie die door trendwatchers wordt aangeduid als Generation C (Content). Ze hebben sterk de behoefte aan expressie en communicatie. Zo gebruiken ze vaak kleding, internetsites en weblogs om hun eigen unieke persoonlijkheid te uiten en zijn ze onderling sterk verbonden door communicatie.

Contactgegevens:
Mocht u nog meer informatie willen, bezoek pers.kswiss.nl of neem contact op met:

Edward Knol

+31 (0)23 543 05 43
eknol@kswiss.nl