Gemeente Maassluis

Economische beleidsnota Maassluis in inspraak

Het concept van de Integraal Economische Beleidsnota Maasluis 2005-2015 ligt van maandag 9 januari tot en met 17 februari 2006 voor belangstellenden ter inzage. Tijdens deze inspraaktermijn kan iedereen op het concept reageren. Ook wordt op 25 januari een inspraakavond in het stadhuis georganiseerd. Alle ingediende reacties zullen worden bekeken en waar mogelijk en wenselijk verwerkt voordat een definitieve versie van de nota wordt vastgesteld in de gemeenteraad.

De gemeente Maassluis heeft een economisch beleid dat inzet op de diversiteit die de gemeente kenmerkt. Zo wordt de Stichting Promotie Maassluis gesubsidieerd om verschillende evenementen op te zetten, is er een speciaal Ondernemersloket, is de markt geherstructureerd en krijgt de plaatselijke VVV-vestiging gemeentelijke subsidie. Ook wordt beleid ontwikkeld om de aantrekkelijkheid van de haven te vergroten, toeristen te trekken met de Boeiende route, de kansen in de binnenstad beter te benutten en de leegstand terug te dringen. Dit geheel aan initiatieven levert een enigszins versnipperd beeld op. Bovendien is niet altijd helder of de ondernomen activiteiten ook daadwerkelijk bijdragen aan de economische ontwikkeling van de stad. Daarom is besloten een Integrale Economische Beleidsnota te vervaardigen, met een duidelijke visie op hoe het economische klimaat kan worden verbeterd in de toekomst en met een concreet uitvoeringsprogramma.

Coproductie
De Economische Beleidsnota is een coproductie van de gemeente Maassluis, belanghebbenden en het onafhankelijke bureau ECORYS Nederland BV. Ondernemers, omwonenden, intermediaire organisaties, raadsleden en overige betrokkenen zijn bij de totstandkoming van de nota betrokken. In de groep die het opstellen van de nota hebben begeleid, hebben vertegenwoordigers van de OndernemersFederatie Maassluis (OFM), de BedrijvenKring Maassluis (BKM), de Kamer van Koophandel, de provincie en de stadsregio zitting genomen. In september en oktober 2005 zijn bijeenkomsten belegd om met belanghebbenden in Maassluis te discussiëren over het economisch beleid. De nota die nu in de inspraak gaat, is hier het resultaat van. Naast een analyse van de huidige situatie wordt een groot aantal maatregelen genoemd die ertoe bij moeten dragen dat Maassluis een toekomst heeft als werkstad en als woonstad. De ambitie voor de periode tot 2015 is dat de werkgelegenheid binnen de gemeentegrenzen weer terug is op het niveau van 2000 en dat de uitgaande pendel (mensen die in Maassluis wonen en elders werken) wordt teruggedrongen.

Inzage
De Economische Beleidsnota ligt van 9 januari tot en met 17 februari 2006 ter inzage in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis aan de Koningshoek. Ook via internet is de nota te raadplegen: www.maassluis.nl Reacties kunnen schriftelijk worden ingediend door een brief te sturen naar:

gemeente Maassluis

Afd. ROM

Postbus 55

3140 AB Maassluis

Of per email aan: gemeente@maassluis.nl o.v.v. economische beleidsnota Ook kunnen reactie mondeling worden ingediend door tijdens kantooruren contact op te nemen met de heer. M. Hokke van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, telefoon 010-5931841.

Inspraakavond
Op woensdag 25 januari 2006 wordt in het stadhuis een inspraakavond over de Integrale Economische Beleidsnota georganiseerd. Belangstellenden zijn vanaf 20.00 uur van harte welkom. Tijdens deze bijeenkomst zal een presentatie over de nota worden gegeven en bestaat uiteraard de mogelijkheid om vragen te stellen en opmerkingen te maken. Ook de tijdens deze avond ingediende reacties zullen worden verwerkt in het inspraakverslag.


* Advies B en W 1500 concept Integraal Economische Beleidsnota Maassluis (IEBM) 2005-2015.doc

* Concepteindrapport IEBN Maassluis definitief.doc