Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 03-01-2006 o Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Onder invloed

MONTFOORT Een 28-jarige man uit IJsselstein liep dinsdagmorgen 3 januari tegen de lamp bij een controle van de politie. De man werd om 00.45 staande gehouden omdat hij opvallend rijgedrag vertoonde. De agenten roken een alcohollucht en lieten de man blazen. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man 525 ug/l in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van vijf uur.

Onder invloed

MAARSSEN Door iets te vlot rijgedrag trok een 42-jarige man in zijn woonplaats de aandacht van surveillerende agenten. De agenten controleerden hem op de Dr. Plesmanlaan en het bleek dat hij te veel had gedronken. De man werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau voor uitgebreide ademanalyse. Hij had 275 ug/l in zijn lichaam, terwijl 220 maximaal is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van een uur en proces-verbaal.

Vuurwerk

MIJDRECHT Maandag 2 januari kreeg een 14-jarige jongen uit Mijdrecht een Haltstraf omdat hij vuurwerk afstak. Agenten zagen de jongen om 16.40 uur op de Ambachtsherensingel vuurwerk afsteken en vroegen hem wat hij allemaal bij zich had. De jongen had onder andere nog meer dan 30 rotjes en 30 vuurpijltjes bij zich. Dit moest hij inleveren en hij moet naar bureau Halt.

Verkeersongeval

WOERDEN Een 54-jarige fietsster uit Woerden raakte maandagmiddag 2 januari omstreeks 15.40 uur gewond bij een aanrijding met een personenauto.

Een 53-jarige Woerdenaar reed in zijn auto over de Utrechtsestraatweg uit de richting van Harmelen. De vrouw reed ook over de Utrechtsestraatweg, maar dan vanuit de richting Woerden. Op het moment dat de automobilist de bocht naar links nam richting Fagellaan, zag hij vermoedelijk door de laagstaande zon de 54-jarige vrouw over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg en de vrouw is per ambulance met beenletsel naar het Hofpoortziekenhuis overgebracht.

Diefstal met geweld

MAARSSEN - Dinsdag deed een 18-jarige Maarssenaar aangifte van diefstal met geweld die in de nacht van oud op nieuw plaatsvond.

Zondag 1 januari werd de man op een bankje voor een horecagelegenheid aan de Safariweg tussen 06.30 en 07.00 uur mishandeld door een groep personen en werd een aantal van zijn persoonlijke bezittingen gestolen. De man liep hoofd- en gebitsletsel op. Hij weet dat er een groep getuige is geweest van de mishandeling, maar deze personen hebben zich nog niet gemeld bij de politie. Hen wordt verzocht alsnog contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.