Politie Hollands Midden

Datum: 3 januari 2006

--- Bureau communicatie is vandaag (dinsdag 3 januari) vanaf 13.00 uur gesloten. De calamiteitenregeling gaat van kracht; voor incidenten die vallen binnen de persalarmregeling kan er gebeld worden naar 06 - 65 17 83 65 ---

Katwijk Gebroken neus na val met scooter

Maandag 2 januari omstreeks 16.30 uur vond op de Hans van der Hoevenstraat een verkeersongeval plaats. Een 31-jarige scooterrijdster uit Katwijk reed over de Tramstraat in de richting van de Van der Hoevenstraat. De Katwijkse sloeg linksaf deze straat in, maar nam hierbij de bocht te kort waardoor ze moest uitwijken voor tegemoetkomende fietsers. Tijdens deze manoeuvre remde de bestuurster zodanig dat het voorwiel blokkeerde en zij ten val kwam. De Katwijkse liep een gebroken neus op.

Leiden Aanhoudingen na inbraak De politie heeft op dinsdagochtend, omstreeks 04.45 uur, twee mannen aangehouden. Zij worden ervan verdacht in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 januari ingebroken te hebben in een winkel aan de Nieuwe Rijn. Een oplettende buurtbewoner hoorde gerommel en zag een man in het portiek van de winkel stappen. Hij belde direct de politie, die toesnelde en constateerde dat er was ingebroken. De deur van de winkel was opengebroken. Tijdens een zoekslag in de omgeving troffen agenten de twee mannen aan die in het bezit waren van de vermoedelijk gestolen spullen uit de winkel. De twee mannen, een 24-jarige man uit Gouda en een 20-jarige man uit Den Haag, zijn ingesloten.

Gouda Zes jeugdigen aangehouden De politie van Gouda heeft in een supermarkt zes jeugdigen aangehouden. De jeugdigen, allen afkomstig uit Gouda, in de leeftijd van 7, 9 (2X), 10, 11 en 13 jaar, hadden in de supermarkt twee jongens van 10 en 12 jaar uit Gouda lastig gevallen. De 12-jarige kreeg een slag in zijn gezicht waardoor hij gewond raakte. De 10-jarige aangever kreeg een stomp op zijn hoofd en werd geduwd. Klanten van de winkel brachten het vechten een halt toe en de politie werd ingeschakeld. Het zestal werd aangehouden en de ouders werden ingelicht. De twee vermoedelijke aanstichters, de 10-jarige verdachte gaat de 12- (min) procedure in en de 13-jarige verdachte wordt doorverwezen naar Halt. Eén van de 9-jarige verdachte heeft nog geprobeerd de jongens uitelkaar te halen. De andere jongens zijn met een reprimande naar huis gestuurd.

Nieuwerkerk aan den IJssel Verdachten hebben meer op hun kerfstok De politie hield vrijdag 30 december, rond 04.14 uur, aan de Penningkruid een 15- en 18-jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan. Rond 03.00 uur kreeg de politie een melding van een buurtbewoner dat twee jongens zich verdacht ophielden aan de Penningkruid. Ook zag de buurtbewoner dat de twee jongens de bosjes ingingen en daar enige tijdverbleven. De politie trof in de bosjes een complete Home Cinemaset en een computerkast aan. Er was echter niemand meer bij. De politie besloot af te wachten of er iemand zou komen. Dit gebeurde. De jongens konden geen duidelijke verklaring geven voor hun aanwezigheid daar op dat moment en werden aangehouden.

Op het bureau zijn zij verhoord en blijkt dat zij voor meerdere diefstallen uit schuurtjes die nacht in aanmerking komen. Op de Eendendaal waren kratten frisdrank gestolen, op het Hertenkruid een vat bier, op de Kroonkruid een speakerset en op de Wulpendaal was een bromfiets weggenomen. Alle spullen zijn weer aan de rechtmatige eigenaren teruggegeven. De politie onderzoekt nu waar de goederen vandaan komen en zal de verdachten verder gaan horen.

Waddinxveen Verkeersongeval Op maandag 2 januari, omstreeks 13.40 uur, een fietsster aangereden op de Coenecoop. De 74-jarige fietsster uit Waddinxveen verleende bij het oversteken geen voorrang aan een personenauto. De personenauto bestuurd door een 34-jarige man uit Waddinxveen kon de aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw kwam ten val en is met hoofdletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --