Eemland zuid 10.30 uur

Utrecht, 03-01-2006 o Nieuwsberichten district Eemland zuid

Dreigen met mes

AMERSFOORT- Op maandagavond werd een man aangehouden omdat hij met een mes in zijn hand stond. Omstreeks 21.10 uur kreeg de politie de melding binnen dat een bewoner aan de Riesenstraat geluidsoverlast zou veroorzaken. Agenten gingen ter plaatse en belde aan bij het adres. De agenten zagen vervolgens dat de man naar de keuken liep, hier een mes pakte en hiermee naar de voordeur liep. De man opende de voordeur en bedreigde hiermee de agenten. Een agent dreigde de man met pepperspray te bespuiten als hij het mes niet liet vallen. De man liet het mes vallen en gooide vervolgens de deur dicht. Na aanroepen van de agenten deed de man de deur op een gegeven moment toch weer open en hij werd toen aangehouden. De 30-jarige man is ingesloten voor verhoor. Hij was psychisch wat in de war.

Nog niet jarig

AMERSFOORT- Op maandagavond werd een man aangehouden omdat hij vermoedelijk een gestolen fiets in zijn bezit had. Omstreeks 16.30 uur zagen agenten een bekende fietsendief rijden over de Lieve Vrouwestraat. De man werd staande gehouden en aan hem werd gevraagd waar deze fiets vandaag kwam.

Hij gaf aan dat hij de fiets van een vriend geleend had. Kort hierop veranderde hij het verhaal en gaf aan dat hij de fiets had gevonden. Zijn verhaal klopte dus van geen kant en de jarige verdachte werd aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen of de fiets van diefstal afkomstig is.

Brand in school

AMERSFOORT- Op maandagmiddag ontstond er brand in een school aan de Wiekslag. Omstreeks 14.15 uur kwam de melding dat er rook uit het dak kwam van de school. De politie en brandweer werden gewaarschuwd en bluste de kleine brand in een lokaal. De brand is vermoedelijk aangestoken en de politie heeft de zaak in onderzoek. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.