Politie Groningen

Persberichten dinsdag 3 januari 2006

Provincie Groningen, 03-01-2006

Groningen: jongens aangehouden voor tasjesroof

De politie heeft maandagavond op de Indische Kade in Groningen twee jongens uit de stad aangehouden voor een tasjesroof die kort daarvoor op de Atensheerd in de stad had plaatsgevonden. Het ging om een 16-jarige jongen die vermoedelijk de roof had gepleegd en een 14-jarige maat. Ze waren bij de aanhouding juist bezig om de spullen uit de tas te verdelen. Beide jongens zijn voor nader onderzoek ingesloten.

De roof vond plaats op het fietspad bij de Atensheerd waar een 21-jarige vrouw werd ingehaald door de 16-jarige jongen. Tijdens het inhalen pakte de jongen de tas die aan het stuur hing en ging er vandoor in de richting van de Hunze. De vrouw die nog net kon voorkomen dat ze met de fiets viel, werd opgevangen door een voorbijganger, van wie ze de telefoon kon gebruiken om de politie te waarschuwen. Ter hoogte van de Korrewegbrug signaleerde een politiepatrouille de jongeman met de betreffende tas aan zijn stuur. Vervolgens zagen de agenten dat de jongeman met zijn fiets verdween achter een flat aan de West Indische Kade. Daar werd het tweetal even later ontdekt toen ze de buit aan het verdelen waren.

Groningen: auto total loss na botsing tegen vangrail

De auto van een 21-jarige automobilist uit Groningen is maandagavond total loss geraakt toen hij op de Laan 1940-1945 in een slip raakte en tegen de vangrail botste. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Wat de oorzaak van de slippartij was bleef onduidelijk. Het voertuig is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: snelheidscontrole

Op de Friesestraatweg in Groningen (maximum 70 km/u) zijn maandagmorgen 830 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 28 te hard. De hoogst genoteerde reed 94 km/u.

Scharmer; gewonden bij verkeersongeluk

Twee inwoners van Groningen liepen gisteravond letsel op bij een verkeersongeluk op Rijksweg A7 ter hoogte van Scharmer. De auto van het paar, beiden 25 jaar, raakte door nog onbekende oorzaak in de middenberm en belandde aan de erchterkant van de weg in een sloot. De bestuurder werd met vermoedelijk borstletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn passagiere werd met waarschijnljik een gebroken kaak en een armfractuur eveneens in het ziekenhuis opgenomen.