AutoRai

Opel Tigra TwinTop nu ook voor Australische en Zuid-Afrikaanse markt

(1/3/2006)
Na de introductie van de vijfdeurs Astra, de Astra Stationwagon en de sportieve GTC wordt de Tigra TwinTop nu ook op het zuidelijke halfrond geïntroduceerd, in Australië en Zuid-Afrika.
Op de Zuid-Afrikaanse markt zal de Tigra TwinTop als Opel door het leven gaan, in Australië zal deze compacte cabrio-coupé de naam Holden Tigra krijgen. De Tigra wordt rechtsgestuurd geleverd in beide landen.

Met de Tigra heeft Opel/Holden een compacte tweezitter met een elektrohydraulische stalen kap in haar gamma, die met één druk op de knop volautomatisch opent en sluit. De dynamische en de veelzijdige Tigra biedt zowel het genot van open rijden als de dynamische prestaties van een coupé. Tevens biedt de Tigra een grote en bruikbare bagageruimte met een volume tot 500 liter dankzij de slimme kapconstructie. Maar ook met open dak zijn de bagagemogelijkheden nog steeds riant te noemen. De kofferruimte heeft dan een laadvolume van 250 liter, plus nog eens 70 liter achter de stoelen.

In Australië wordt de Holden Tigra exclusief geleverd met de top-of-the-line 1.8 ECOTEC benzinemotor, die 92 kW/125 pk levert. In Zuid-Afrika wordt naast deze 1,8-liter motor ook de 1.4 TWINPORT benzinemotor met 66 kW/90 pk geleverd. In Nederland wordt de Tigra TwinTop sinds juli 2004 geleverd met beide motoren.