Gemeente Haaren


Een nieuw jaar ligt voor ons en we kunnen vooraf constateren dat er in 2006 weer een heleboel zal gaan gebeuren, zowel in de wereld als op Europees, landelijk en lokaal niveau.

Omdat onze invloed op de grootschalige gebeurtenissen gering is, wil ik me nu beperken tot ons eigen lokale niveau.
Op de eerste plaats staan in maart de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur. De burgers laten via de stembus weten welk lokaal bestuur voor de komende vier jaar gewenst is. Laten we met zijn allen vooral gebruik maken van dit zo belangrijke democratisch recht. Ik hoop dat de politieke partijen u een helder, duidelijk en realiseerbaar verkiezingsprogramma voorhouden, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Bij de ambtelijke organisatie van onze gemeente staan de wijzigingen in de dienstverlening aan u als burger hoog op de agenda voor 2006. Met de geplande aanpassingen hopen wij u een goede dienst te bewijzen.

Zowel in de besluitvoorbereiding als in de besluitvorming en de uitvoering zullen de grote projecten die in onze gemeente lopen veel aandacht en zorg vragen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan alles wat met de reconstructie van het buitengebied te maken heeft, aan de plannen voor de herinrichting van de centra van Haaren en Helvoirt, aan de woningbouwplannen van Copal, aan de bouwplannen van Cello en de gemeente voor Wijngaert III en aan de uitbreidingsplannen in Esch en Biezenmortel.

Daarnaast staan er natuurlijk nog vele kleinere, maar daardoor voor de individuele burger niet minder belangrijke, acties op het programma.

Dat 2006 een goed jaar mag worden, voor u persoonlijk, voor de hele wereld, en ook voor onze mooie gemeente, waarvoor ik hoop op heldere, duidelijke besluiten en een vlotte uitvoering, in het belang van ons allemaal.

Frans Ronnes,
burgemeester.