Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 01 2006

Kerstboomverbranding 7 januari 2006

Een oude traditie wordt weer in ere hersteld: op 7 januari vindt er weer een kerstboomverbranding plaats in Mook, op het terrein van scouting Don Bosco aan de Avilaweg. Na een aantal jaren de kerstbomen van de inwoners in de gemeente Mook en Middelaar te hebben versnipperd, keert de gemeente hiermee weer terug naar de oude traditie om de kerstbomen wat sfeervoller te verbranden.

Door een samenwerking van Jeugd en Jongerenwerk, Don Bosco, Brandweer en de gemeente is het de bedoeling om op zaterdag 7 januari om 17.00 uur de aangeboden kerstbomen te verbranden. Inwoners van Mook kunnen de kerstbomen vanaf 16.00 uur naar het terrein van Don Bosco terrein aan de Avilaweg brengen. Inwoners van Middelaar kunnen van 14.00 uur tot 14.30 uur terecht op het Kerkplein, inwoners van Plasmolen tussen 14.30 en 15.00 uur op de parkeerplaats en inwoners van Molenhoek van 15.00 tot 16.00 uur bij de kerk. Van hieruit zullen de bomen door de gemeente naar de kampvuurplaats gebracht worden.

Het verzoek is wel om de kerstboom te ontdoen van grond, plastic potten en andere kunststoffen, zodat er geen onbrandbare of milieubelastende materielen aanwezig zijn. De wortels kunnen er aan blijven zitten.

Voor iedere ingeleverde boom wordt een lot verstrekt. Om 18.00 uur vindt de trekkeing plaats bij Don Bosco tijdens de verbranding. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Kandidaatstelling

De burgemeester van Mook en Middelaar maakt het volgende bekend:


1. Op maandag 23 januari 2006 zal de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Mook en Middelaar plaatshebben.


2. Op die dag kunnen bij de afdeling burgerzaken aan het adres Raadhuisplein 6 (gemeentehuis) bij het daar gevestigde hoofdstembureau van 9.00 tot 15.00 uur lijsten van kandidaten (model H 1) worden ingeleverd.


3. De benodigde formulieren voor:


- de lijsten van kandidaten (model H 1)


- de verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kandidaatstelling (model H 9)


- de machtigingen tot het plaatsen van de aanduiding van de politieke groepering boven een kandidatenlijst (model H 3-1)


- machtiging tot het plaatsen van een aanduiding, gevormd door samenvoeging van de aanduidingen van politieke groeperingen of afkortingen daarvan, boven een kandidatenlijst. (model H 3-2)


- de verklaringen van ondersteuning van een kandidatenlijst (model H 4)


- de verklaringen betreffende het verbinden van de kandidatenlijsten tot een lijstencombinatie (model I 10) zijn tot en met de dag van de kandidaatstelling ter gemeentesecretarie kosteloos voor de kiezers verkrijgbaar.


4. Voor de kandidaatstelling moet een waarborgsom van tweehonderdvijfentwintig euro worden betaald door overmaking van dit bedrag op rekeningnummer 285005693 ten name van gemeente Mook en Middelaar tenzij bij de laatstgehouden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente een of meer zetels aan de politieke groepering is/zijn toegekend.

Nadere inlichtingen omtrent de wettelijke voorschriften betreffende de inlevering van kandidatenlijsten worden ter gemeentesecretarie verstrekt door Bureau verkiezingen, Raadhuisplein 6.

Plaats: Mook De burgemeester voornoemd,

Datum : 02-01-2006

Drs. mw. C.A.M. Hanselaar-van Loevezijn

Meldingen milieubeheer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Mook en Middelaar maken bekend dat bij hen een melding ingevolge artikel 8.41 van de Wet milieubeheer is ingediend door de volgende inrichtingen:

Ingevolge het Besluit Horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer:


- Restaurant De Schans Rijksweg 95 te Mook


- Jeugdhonk Pellus Kon. Julianastraat 3A te Mook


- Café-zaal Kiste Trui Dorpsstraat 30 te Middelaar


- RKSV Eendracht Bovensteweg 61 te Mook


- Tennisver. Heikant Heikantseweg 11c te Middelaar


- Tennis/Squashcentrum Lierweg 2 te Molenhoek

Ingevolge het Besluit Voorzieningen en installaties milieubeheer:


- St. Sebastianus Gilde Dorpsstraat 8b te Middelaar


- Fam. Schouwenaars Kopseweg 21 te Middelaar


- Fam. Baneke Lodewijkstraat 12 te Mook


- Fam. Tervooren Witteweg 5 te Plasmolen

Ingevolge het Besluit Bouw- en houtbedrijven milieubeheer:


- De Zomereik Heikantseweg 33 te Middelaar

Ingevolge het Besluit Melkrundveehouderijen milieubeheer:


- Melkrundveeh. TheunissenLambertusweg 15 te Middelaar


- Mts. Arts St. Maartensweg 3 te Plasmolen

Ingevolge het Besluit Jachthavens milieubeheer:


- Dolfijn Watersport Kanaalweg 14 te Mook

Ingevolge het Besluit Detailhandel en Ambachtsbedrijven milieubeheer:


- Tweewielers Cornelissen Prinsenweg 17 te Molenhoek

De inrichtingen vallen onder de werkingssfeer van de genoemde Besluiten, welke algemene regels stellen ter bescherming van het milieu.

Nadere informatie: Bureau RIBM (Ruimtelijke inrichting, bouw- en milieuzaken)

Tel. 024-6969151

Deze lijst is gepubliceerd op 20 december 2005 en zal tevens op 3 januari gepubliceerd worden in Ter Sprake in huis aan huisblad Regiodiek.

Gratis identiteitskaart?

Mook - Vanaf 2 januari 2006 kun je eenmalig gratis een identiteitskaart aanvragen als je óp of ná 1 januari 2006 14 jaar wordt. Ook jongeren, die al een ID-kaart of paspoort hebben én op of na 1 januari 2006 14 jaar worden, kunnen zolang ze veertien zijn gratis een nieuwe ID-kaart aanvragen. De oude ID-kaart moet dan wel ingeleverd worden. Een nog geldig paspoort mag naast de ID-kaart gebruikt worden.

Omdat je de ID-kaart al in je bezit moet hebben op het moment dat je veertien wordt, dus op je 14e verjaardag, mag je hem al van tevoren aanvragen, maar niet eerder dan acht weken vóór je verjaardag. De regeling gaat namelijk in op 1 januari 2006. Dus als je aan het begin van de maand januari 14 jaar wordt dan kan de aanvraag niet acht weken van te voren ingediend worden, maar pas op 2 januari 2006. Ben je pas op 10 maart jarig dan kun je wel 8 weken eerder komen. Tenminste als je een gratis kaart wilt hebben.

Als je de kaart op jongere leeftijd nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je met je klas naar het buitenland gaat of met familie of vrienden mee op vakantie mag, moet je hem gewoon betalen. Een identiteitskaart kost 31,25.

Je kunt slechts één keer van deze regeling gebruik maken. Een identiteitskaart kun je aanvragen bij de afdeling Burgerzaken van het gemeentehuis. Je moet dan één nieuwe, officiële pasfoto meebrengen en, als je die hebt, je oude identiteitskaart of paspoort. De openingstijden van Burgerzaken vind je bovenaan linkerpagina.

Let op: iedereen die vóór 1 januari 2006 14 jaar is wordt (jongeren, die in november of december jarig zijn), wordt geacht reeds in het bezit te zijn van een identiteitskaart. Die moet je namelijk op grond van de Wet op de identificatieplicht immers hebben vanaf het moment dat je 14 jaar bent. Deze personen kunnen géén aanspraak maken op een gratis identiteitskaart en krijgen ook géén vergoeding van de gemaakte kosten.

POL-vaststelling ter inzage

De Provinciale Staten van Limburg hebben op 14 oktober jl. de POL-herziening op onderdelen EHS en POL-aanvulling Nationaal landschap Zuid-Limburg vastgesteld. Deze liggen vanaf heden ter inzage op het gemeentehuis van Mook.

In juli 2001 hebben Provinciale Staten het Provinciaal Omgevingsplan Limburg (POL) vastgesteld. Dit POL is zowel streekplan, waterhuishoudingplan, milieubeleidsplan als verkeer- en vervoersplan, en bevat ook de meer fysieke (ruimtelijke) onderdelen van het economische en welzijnsbeleid.

Rectificatie vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij met toepassing van art. 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling hebben verleend van het geldende bestemmingsplan voor:


- het uitbreiden van de woning St. Adelbertstraat 6 te Mook

Inzageperiode: het vrijstellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van woensdag 4 januari 2005 t/m dinsdag 14 februari 2005 ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie) tijdens openingstijden;

Reactiemogelijkheden: Voor de mogelijkheid van bezwaar en beroep wordt dit vrijstellingsbesluit geacht deel uit te maken van het besluit waarop dit betrekking heeft, in dit geval de nog te verlenen bouwvergunning.

Dit betekent dat pas bezwaar en beroep mogelijk is tegen zowel deze vrijstelling als de betreffende bouwvergunning nadat deze bouwvergunning is verleend en bekend gemaakt. Bekendmaking geschiedt te zijner tijd door toezending aan de aanvrager en door publicatie van het besluit alsmede de datum van verzending ervan in het weekblad Regiodiek, onder de gemeentelijke informatierubriek Ter sprake.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969148

Belastingverordening 2006

Het gemeenteblad van Mook en Middelaar is een verzameling van alle gemeentelijke verordeningen en regelingen. Indien nieuwe regelingen door het gemeentebestuur zijn vastgesteld, worden deze toegevoegd aan de het Gemeenteblad.

Wij melden u dit via onze informatierubriek Ter Sprake.

Belangstellenden kunnen kennis nemen van het Gemeenteblad bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Tegen vergoeding van kosten kunt u op verzoek een afschrift ontvangen van het besluit.

De volgende belastingverordeningen zijn door de gemeenteraad van Mook en Middelaar vastgesteld op 15 december 2005 en op 20 december 2005 opgenomen in het gemeenteblad.

BEL 05.002

Vaststelling verordening onroerende zaakbelastingen 2006

BEL 05.003

2e wijziging verordening Landtoeristenbelasting 2004

BEL 05.004

2e wijziging verordening Watertoeristenbelasting 2004

BEL 05.005

4e wijziging verordening Brandweerrechten 2002

BEL 05.006


5e wijziging legesverordening 2002

Inhoud:

De onroerende zaakbelasting worden in 2006 opgelegd op basis van de WOZ waarden. De tarieven 2006 zijn tov 2005 verhoogd met 8%. Gedeputeerde Staten van de Provincie Limburg hebben hieraan goedkeuring verleend. De verhoging van de tarieven is noodzakelijk ten behoeve van het sluitend maken van de gemeentebegroting. Er wordt uitgegaan van afschaffing van de OZB-gebruikers-belasting met ingang van 2006. De berekening gebeurd met waarde-eenheden van 2.500. T/m 2005 werd gerekend met eenheden van 2.268.

De tarieven per waarde-eenheid van 2.500,- - bedragen in 2006:

woningen

Niet-Woningen

2006

2006

Eigenarenbelasting

2,70

4,80

Gebruikersbelasting

0,00

3,84

De rioolrechten 2006 blijven ongewijzigd en bedragen 214,00 per aansluiting.

De afvalstoffenheffing blijft ongewijzigd. De tarieven 2006 bedragen:

2006

vastrecht

104,00

Tarief per kilo

0,15

De leges 2006 zijn verhoogd met 1,5%. Voor veel voorkomende dienstverleningen gelden de volgende tarieven:

Een rijbewijs kost 35,50. Paspoorten worden verstrekt tegen de tarieven ingevolge het Besluit Paspoortgelden 39,40. De Nederlandse Identiteitskaart kost 31,25.

Een uittreksel uit de Gemeentelijke Basisadministratie koste 7,60.

De toeristen betalen in 2006 toeristenbelasting, welke 0,72 per persoon per overnachting bedraagt.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Middelaar:

Heikantseweg 15 uitbreiden woning

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147. Berichttype Inforubriek Ter Sprake