Politie Zuid-Holland-Zuid

3/01 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

, 03-01-2006

GESTOLEN FIETS
ALBLASSERDAM- Een 16 jarige jongen uit Alblasserdam is door politieagenten aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Dit gebeurde op maandagmorgen 2 januari 2006 omstreeks 12.00 uur op De Donken. Politieagenten zagen de jongen op de van Hogendorpweg rijden op een fiets waar geen slot op zat. Toen de jongen de agenten zag ging hij er vandoor. Na een achtervolging werd hij aangehouden. Bleek dat de fiets als gestolen stond gesignaleerd voor de regiopolitie Utrecht. De jongen is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

AUTO TEGEN LICHTMAST
GORINCHEM- Op maandagmiddag 2 januari 2006 omstreeks 12.50 uur is op de Spijksedijk een personenauto tegen een lichtmast gebotst. De 19 jarige bestuurder uit Dalem werd per ambulance naar het Beatrixziekenhuis gebracht. Na onderzoek bleek hij slechts een bult en een sneetje op zijn voorhoofd te hebben opgelopen. De man verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur en botste tegen een lichtmast. De auto kwam op zijn kop tot stilstand en raakte evenals de lichtmast totaal vernield.

BELEDIGING NA AANHOUDING
LEERDAM- Een 18 jarige jongen uit Leerdam is door politieagenten aangehouden omdat hij weigerde mee te werken om zijn identiteit vast te stellen. Dit gebeurde op maandagmiddag 2 januari 2006 omstreeks 13.30 uur in de Populierstraat. De jongen liep naast een bromfiets met draaiende motor. De bromfiets was voorzien van een oud verkeringsplaatje en bleek niet verzekerd. Toen hem werd verteld dat hij een bekeuring kreeg weigerde hij alle medewerking en vond hij het nodig om de agenten te beledigen. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

BEDREIGING
HARDINXVELD-GIESSENDAM Maandagavond 2 januari is een 35-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden nadat hij een 42-jarige plaatsgenoot had bedreigd. Dit gebeurde in een winkel aan de Buitendams. De verdachte dreigde het huis en de winkel van zijn slachtoffer in de brand te steken omdat hij vond dat hij onheus behandeld was door de 42-jarige. Die belde de politie en deed aangifte van bedreiging. De verdachte werd korte tijd later in een woning aan de Buitendams aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

BURENRUZIE
ALBLASSERDAM Maandagmiddag 2 januari is een 33-jarige man uit Alblasserdam op de Savornin Lohmanweg aangehouden nadat hij zijn 39-jari ge buurvrouw had bedreigd. De twee hadden al enige tijd over en weer wat irritatie. Toen de 33-jarige man ontdekte dat de banden van zijn auto lek waren, vermoedde hij dat zijn buurvrouw hier achter zat. Voor hem was kennelijk de maat vol en hij schold de vrouw uit en bedreigde haar. De vrouw belde de politie en de man werd aangehouden. Op het politiebureau verklaarde de man spijt te hebben van zijn uitlatingen. Hij is na verhoor heengezonden.

AANRIJDING LETSEL
BLESKENSGRAAF Maandagavond 2 januari is een man (identiteit onbekend) gewond geraakt toen hij op het Abbekesdoel geschept werd door een auto. De bestuurder van de auto werd verblind door het licht van de koplampen van een aldaar geparkeerd voertuig en had de man niet zien oversteken. Een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat de man een hersenschudding en een hoofdwond had overgehouden aan de aanrijding.