Politie Zuid-Holland-Zuid

3/01 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

, 03-01-2006

AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Politieagenten hebben op het centraal station in Dordrecht twee mannen van 21 en 22 jaar uit Dordrecht aangehouden. Dit gebeurde op maandagmorgen 2 januari 2006 omstreeks 11.00 uur. De twee hadden geen treinkaartje en geen identiteitsbewijs bij zich. Na controle bleek dat de 22 jarige man stond gesignaleerd vanwege een diefstal. Bovendien had het tweetal een tas bij zich met daarin spullen die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. De twee verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

GROTE DRUGSVANGST
DORDRECHT Een 25-jarige man uit Dordrecht is maandag 2 januari aangehouden nadat er in zijn woning ruim 42 kilo henneptoppen gevonden werd. De politie werd op de woning aan de Rechte Zandweg geattendeerd door een getuige die een henneplucht rook rond het huis. Toen agenten ter plaatse polshoogte gingen nemen, constateerde zij ook een henneplucht. Hierop werd besloten in de woning te kijken. De bewoner liet de agenten binnen. Daar werden de henneptoppen aangetroffen. De 25-jarige bewoner werd aangehouden. De henneptoppen zijn vernietigd. De verdachte is in verzekering gesteld.

TOMPOUCE
ZWIJNDRECHT Maandag 2 januari is een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van winkeldiefstal op zaterdag 31 december jl. in een winkel aan het Hof van Holland. De man had een doos tompouces leeggegeten terwijl hij in de rij stond van de kassa. Omdat het wachten hem te lang duurde, verliet hij de winkel zonder te betalen. Hij werd aangehouden door beveiligingspersoneel. Korte tijd later wist hij door veel geweld te gebruiken, te ontsnappen uit diens handen, maar wel met achterlating van zijn paspoort. De politie signaleerde de man en hield hem maandag 2 januari aan. Hij wordt ook verdacht van een diefstal met geweld in een andere winkel in Zwijndrecht en van vernieling. Ook over deze zaken zal de man verhoord worden. Omdat hij veelpleger is, is de man in verzekering gesteld.

BEDREIGING AGENTE MET MES
DORDRECHT Dinsdagochtend 3 januari is een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden nadat hij een agente bedreigd had met een mes en haar geslagen had. Omstreeks 2.20 uur kreeg de politie een melding binnen van een man die op het Stationsplein mensen bedreigde met een mes. Toen de gealarmeerde agenten ter plaatse kwamen, leek de situatie rustig. Maar nog voordat de 22-jarige agente helemaal haar auto uit was, kwam de verdachte al op haar af met zijn mes en dreigde haar te steken. Haar collega wist de aandacht van de messentrekker af te leiden, waardoor zij de auto uit kon komen. Toen beide agenten de man wilden aanhouden, werd hij heel agressief en sloeg de agente op haar hoofd. Ook dreigde hij de agenten te infecteren met HIV. Hij zette zijn woorden kracht bij door hen te bespugen. Tijdens het transport van de verdachte naar het politiebureau, probeerde de man ook een andere agente te bespugen en te bijten. Op het politiebureau bespuugde de man ook nog een arrestantenbewaarder. De verdachte is ingesloten. De agente deed aangifte.

AANHOUDING ZWARE MISHANDELING
ZWIJNDRECHT Dinsdagmorgen 3 januari zijn een 17-jarige jongen en een 20-jarige man, beiden uit Zwijndrecht, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zware mishandeling van een 20-jarige plaatsgenoot op 27 december jl. De 20-jarige had eerder die nacht onenigheid gehad in een uitgaansgelegenheid aan de Molenvliet. Toen hij met twee vrienden op de fiets huiswaarts keerde, werd hij opgewacht door een grote groep jongens die hem van zijn fiets trokken en in elkaar schopten. De jongen werd meermaals met kracht in het gezicht geschopt. Hij hield een zware hersenschudding, blauw oog en pijnlijke kaak over aan de klappen. Later die dag deed hij aangifte van de mishandeling. De twee mannen zijn ingesloten op het politiebureau, de politie doet onderzoek naar de identiteit van de overige betrokkenen.

INRIJDEN OP POLITIE
DORDRECHT Maandagmiddag 2 januari heeft een 22-jarige medewerker van politie Zuid-Holland-Zuid ter nauwernood kunnen voorkomen dat hij op de Laan van Londen werd aangereden. De bestuurder van een personenauto kreeg van het slachtoffer een stopteken omdat hij te hard gereden had. Maar in plaats van af te remmen, gaf de bestuurder extra gas en reed in op de politiemedewerker. Die kon door snel wegspringen, voorkomen dat hij geraakt werd. Onderzoek op het kenteken wees uit dat de auto op naam staat van een man uit Dordrecht. De eigenaar van de auto verklaarde desgevraagd de auto uitgeleend te hebben aan zijn kleinzoon. De auto werd korte tijd later op de Zeehavenlaan aangetroffen en in beslag genomen. De politie is op zoek naar de 28-jarige bestuurder van het voertuig.

OP SCOOTER AANGEREDEN
DORDRECHT Maandagavond 2 januari heeft een 18-jarige Dordtenaar aangifte gedaan van poging doodslag. De jongen zat op zijn scooter bij een bankje op het Dudokplein toen een personenauto zonder enige aanleiding op hem inreed. De jongen liep kneuzingen op aan de linkerkant van zijn lijf, de scooter raakte total-loss. De jongen is na het voorval naar huis gelopen. Hij heeft zich onder behandeling van een dokter moeten stellen. Mogelijk zijn er getuigen van het voorval dat omstreeks 17.00 uur plaatsvond. Zijn worden verzocht zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).