Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 3-1-2006 12:24:33

De politie van Arnhem heeft maandagavond in de wijk De Laar een 21-jarige Arnhemmer aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht in zijn ouderlijke woning de boel te hebben vernield. Ook zou hij zijn 62-jarige vader hebben geslagen. De man raakte daarbij licht gewond. Nadat een huisgenoot de Arnhemmer buiten had gezet werd de politie gewaarschuwd. Die trof de Arnhemmer nog voor zijn huis aan, waarna hij werd aangehouden. Door de vader van de man is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg-auto in brand,politie sluit brandstichting niet uit
Publicatiedatum: 3-1-2006 12:23:58

Op de Coehoornsingel in Doesburg is in de nacht van maandag op dinsdag brand uitgebroken in een auto. Het gaat om een bestelbusje. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. Bij het voorval raakte niemand gewond. Een buurtbewoonster waarschuwde omstreeks half twee de eigenaar, een 27-jarige Doesburger, nadat ze de brand had ontdekt. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen. Als gevolg van de brand liep ook een nabij geparkeerd staande personenauto brandschade op. De Doesburgse politie roept eventuele getuigen op te reageren via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - jongen (17) opgepakt wegens vernieling
Publicatiedatum: 3-1-2006 12:22:18

Een zeventienjarige jongen uit Arnhem is maandagavond door de politie aangehouden wegens vernieling. De jongen wordt ervan verdacht op de Steenstraat tegen een geparkeerde auto te hebben getrapt. Een getuige maakte daar melding van en wist een goed signalement te verstrekken. Aan de hand daarvan troffen agenten even later op de Velperbuitensingel de zeventienjarige Arnhemmer aan. Hij bleek aan het signalement te voldoen. De jongen is ingesloten en zal nader aan de tand gevoeld worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - jongens aangehouden na baldadigheid

Publicatiedatum: 3-1-2006 12:21:11

Vier Arnhemse jongens in de leeftijd van elf tot en met vijftien jaar zijn maandagavond door de politie op de Klarendalseweg in hun woonplaats aangehouden wegens onder meer baldadigheid door brandstichting. De vier werden omstreeks half tien door de politie betrapt toen ze op straat een kerstboom in brand hadden gestoken. Ook werd er met vuurwerk gegooid. De jongens werden vervolgens aangehouden en in het politiebureau verhoord. Nadat ze hun aandeel in de zaak hadden bekend zijn ze weer aan hun ouders overgedragen. De jongens zijn doorverwezen naar bureau Halt voor een alternatieve straf.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---