Gemeente Lingewaard


Theo van Merwijk vrijwilliger jaar 2005

Theo van Merwijk uit Haalderen is uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2005 in de gemeente Lingewaard. Dat maakte burgemeester Rob Persoon bekend tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie op maandagavond 2 januari 2006. Uit de in totaal 32 genomineerde vrijwilligers koos het college de drie besten uit.

Winnaar Van Merwijk is sinds 1979 als vrijwilliger actief. Hij heeft zich ingezet voor de dorpsraad en later voor het dorpshuis in Haalderen. Hij nam het initiatief voor menig evenement in Haalderen, zoals de sinterklaasintocht. Verder maakt hij zich sterk voor de leefbaarheid van Haalderen en wil hij de jeugd betrekken bij activiteiten.

Maria van Baal uit Angeren was de tweede genomineerde voor het werk dat zij al meer dan 25 jaar vrijwillig verzet voor de Zonnebloem. Daarnaast is zij actief voor de kerk en zet zij zich in voor de buurt en andere vrijwillige initiatieven in Angeren. Theo Vermaas uit Huissen eindigde op de derde plaats. Hij zet zich al meer dan 25 jaar in voor scouting Dannenburcht.

De drie prijswinnaars kregen elk een cheque voor hun club en een waardebon voor zichzelf. Theo van Merwijk kreeg bovendien een beeldje

Bericht geplaatst 3 januari 2005