TIE Holding NV

TIE annuleert 6 miljoen opties

Jaarverslag 2005 gepubliceerd

maandag, 2 januari, 2006

Het aan de Amsterdamse beurs EuroNext genoteerde B2B Interoperability-softwarebedrijf TIE Holding N.V. (TIE) maakt hierbij bekend dat het zes miljoen opties heeft geannuleerd die eerder werden verstrekt aan Berkshire Investments BV. Daarnaast heeft TIE op 31 december jl. haar jaarverslag over het boekjaar 2005 (1 oktober 2004 t/m 30 september 2005) gepubliceerd na goedkeuring van huisaccountant Ernst & Young. De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering staat gepland op 15 februari a.s. op het hoofdkantoor van TIE in Amsterdam.

In 2001 verstrekte TIE 3 miljoen opties op aandelen TIE aan Berkshire Investments BV als onderdeel van een kredietfaciliteit die TIE toentertijd werd geboden. In 2003 werden daar nog eens 3 miljoen opties aan toegevoegd. De uitoefenprijs van de opties bedroeg EUR 0,50 en ze konden worden uitgeoefend tot eind 2007. TIE heeft deze opties echter teruggekocht en geannuleerd en zal later deze week 1,25 miljoen gewone aandelen TIE Holding uitgeven aan Berkshire ter compensatie. Hiermee wordt een grote verwatering van de aandelen in de toekomst beperkt. Na deze nieuwe emissie bedraagt het aantal uitstaande aandelen 42.320.725. Aangezien 500.000 opties die eerder verstrekt werden aan Navigator Investment Holding Ltd. afgelopen november vervielen, bedraagt het aantal uitstaande opties, exclusief die in handen van het personeel, in totaal 1,1 miljoen.

Afgelopen november maakte de onderneming haar voorlopige cijfers over het boekjaar 2005 bekend. In vergelijking met de uiteindelijke resultaten zoals gepubliceerd in het jaarverslag zijn er geen veranderingen die van belang zijn. Het jaarverslag is beschikbaar op de corporate website (http://www.TIEglobal.com) en is bovendien op verzoek in gedrukte vorm verkrijgbaar op het hoofdkantoor.

Aangezien dit het eerste jaar is waarin de onderneming moet voldoen aan de nieuwe Corporate Governance-maatstaven, is er een aantal additionele documenten op de website geplaatst, te weten het reglement van de Raad van Commissarissen, de voorkennisregeling en de klokkenluiderregeling.

De agenda voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering zal later deze maand worden bekend gemaakt in de media. De vergadering staat gepland op woensdag 15 februari 2006 om 15.00 uur op het hoofdkantoor van de onderneming in Amsterdam (Schiphol-Rijk).

Dick Raman, CEO van TIE: : "Dit is het tweede jaar waarin we er in zijn geslaagd om winst te laten zien. Onze financiële positie is aangesterkt, dit wordt onderstreept doordat de ABN AMRO ons heeft voorzien van en regulier rekening courant krediet. We hebben een duidelijke visie dat bedrijven interoperability nodig hebben om te overleven. We zien dat steeds meer bedrijven deze visie delen. We kijken ernaar uit om met onze software en kennis onze klanten te helpen aan de beste interactie met hun zakenpartners. We kijken met vertrouwen vooruit, met het besef dat we op weg zijn naar hernieuwde groei."

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B integratiesoftwarebedrijf, opgericht in 1987, gespecialiseerd in Business Interoperability. TIE helpt bedrijven om elektronisch zaken te doen, zodat ze door synchronisatie van product- en businessinformatie met hun partners in de handelsketen, hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten.

TIE speelt een belangrijke rol in de wereldwijde eBusiness standaardisatie, door de jarenlange ervaring kunnen klanten de vruchten plukken van haar solide en toekomstbestendige producten. TIE is een beursgenoteerde onderneming met duizenden klanten in alle industriesectoren. TIE heeft kantoren in Nederland, België, Frankrijk en Hongarije en is vertegenwoordigd in Europa, Latijns-Amerika en Azië.

Voor Informatie:
TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol-Rijk)
The Netherlands
Tel: +31-20-658 93 33
Fax: +31-20-658 99 02

24 New England Executive Park
Burlington MA,
01803-5080 USA
Tel: +1-781-272 42 52
Fax: +1-781-229 04 77

e-mail: info@TIEglobal.com
Web site: http://www.TIEglobal.com
xbrl.tieglobal.com

© TIE Holding NV, 2005. All rights reserved.