Ingezonden persbericht


Van Kooy Groep kiest voor financieringsoplossing van Santander Consumer Abfin

P@rtnerPlus biedt dealer volledige financiering wagenpark tegen aantrekkelijke rente

Wassenaar, 3 januari 2006 - Van Kooy Groep heeft gekozen voor de financieringsoplossing P@rtnerPlus van Abfin, onafhankelijk financieringsspecialist voor de automotive branche. De autodealer met elf vestigingen in het midden van Nederland gaat de oplossing inzetten voor de financiering van zijn voorraad gebruikte auto's. Met P@rtnerPlus profiteert de Van Kooy Groep van maximale financiering tegen een aantrekkelijk rentetarief. P@rtnerPlus resulteert in een hoge doorloopsnelheid van haar voorraad en daardoor een beter rendement.

De Van Kooy Groep is één van de grotere autodealers in Nederland. De organisatie voert kwaliteitsmerken als Mercedes-Benz, Mitsubishi, Saab, Chrysler, Jeep, Smart, Mazda en Alfa Romeo. Het aanbod omvat nieuwe auto's en occasions. Door te kiezen voor P@rtnerPlus van Santander Consumer Abfin heeft de dealer nagenoeg geen omkijken meer naar het financiële traject, wat ruimte overlaat om zich te concentreren op zijn kernactiviteiten: verkoop, onderhoud en reparatie.

"Santander Consumer Abfin is een merkonafhankelijke financier met een diepgaande kennis van de automotive branche", zegt Leo Knijn, algemeen directeur van de Van Kooy Groep. "Dit in combinatie met P@rtnerPlus, dat een concurrerend rentepercentage biedt, maakte onze keuze voor Santander Consumer Abfin eenvoudig. Door de tools die zij ons bieden, kunnen we onze klanten nu een aantrekkelijk financieringsvoorstel doen, dat naadloos aansluit op hun wensen en persoonlijke omstandigheden. Dit zorgt ervoor dat we onze verkoop stimuleren, terwijl we profiteren van een beter rendement."

"Als één van de grotere autodealers van Nederland met een breed merkenportfolio loopt de Van Kooy Groep voorop in de markt", zegt Uwe Koesling, ad interim CEO van Santander Consumer Abfin. "Het feit dat deze organisatie heeft gekozen voor P@rtnerPlus, onderstreept dat we hiermee een uiterst aantrekkelijk financieringsproduct bieden met een sterke toegevoegde waarde."

Over Santander Consumer Abfin
Als onafhankelijke financieringsspecialist voor de automotive branche ondersteunt Santander Consumer Abfin auto-, motor-en caravandealers met alle vormen van voorraadfinanciering en met financiering, lease en verzekeringen voor hun klanten. Zo kunnen de dealers zich op hun eigen vak concentreren: verkoop, onderhoud en reparatie. Met een aanbod op maat, scherpe tarieven en goede ondersteuning bouwen we aan een langdurige samenwerking die continuïteit met rendement voor beide biedt. Dat maakt ons een betere partij voor autodealers dan algemene financieringsmaatschappijen. Santander Consumer Abfin is een dochter van Santander Consumer.