Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwste release van ProClarity Analytics 6 nu beschikbaar voor klanten overal ter wereld

ProClarity 6.1 breidt het Microsoft Business Intelligence-platform uit dankzij naadloze integratie met SQL Server 2005

's-Hertogenbosch, 3 januari 2006 - ProClarity Corporation, een toonaangevende innovator binnen de BI-technologie (business intelligence), heeft bekendgemaakt dat ProClarity 6.1, de nieuwste versie van ProClarity® Analytics 6, per direct overal beschikbaar is. ProClarity 6.1 voorziet in een eenvoudige, krachtige en soepele interface die organisaties in staat stelt de geavanceerde BI-functionaliteiten in Microsoft SQL Server 2005, waaronder Analysis Services, Reporting Services en Notification Services, optimaal te benutten. Meer informatie over ProClarity Analytics 6 versie 6.1 vindt u op: http://www.proclarity.com/products/whats_new_6_1.asp

"Microsoft en ProClarity gaan door met het uitbreiden en verbeteren van hun producten om zo een end-to-end business intelligence-oplossing aan te bieden," aldus Alex Payne, Senior Product Manager van de Office Business Applications Group van Microsoft Corp. "De innovatieve analysetechnologie van ProClarity stelt organisaties in staat om alles uit de geavanceerde BI- functionaliteiten in het BI-aanbod van Microsoft, waaronder Microsoft SQL Server 2005 en Office-technologieën, te halen. Hierdoor beschikken organisaties over de technologische basis voor superieure besluitvorming en optimale bedrijfsprestaties."

ProClarity is een van de meest toonaangevende leveranciers van analyseproducten van derden voor het Microsoft BI-platform. ProClarity Analytics 6 is gebouwd op een aanpasbaar platform dat functioneert binnen steeds veranderende zakelijke eisen en technische infrastructuren. De software verandert de manier waarop mensen gegevens ontvangen en daar inzicht in krijgen door organisaties te voorzien van de middelen om een heel scala aan analyses uit te voeren, van eenvoudige KPI-monitoring tot de krachtigste analytische modelering. De nieuwste release omvat de volgende nieuwe producten en verbeteringen:
* Geavanceerde ondersteuning van het Unified Dimensional Model (UDM) - ProClarity 6.1 vereenvoudigt de navigatie door en het begrip van het UDM door hiërarchieën, attributen en measure-verhoudingen te benutten om snel en eenvoudig analytische weergaven van gegevens samen te stellen.
* ProClarity Dashboard Server - voorziet in een gebruiksvriendelijke en flexibele interface met geconsolideerde weergaven van bedrijfsinformatie, voor gebruik op het web geoptimaliseerde bedrijfsgrafieken en parameters voor gekoppelde analyse en verslaglegging. Dankzij de mogelijkheid flexibel URL-adressen toe te wijzen aan weergaven, weergavegroepen en dashboard-pagina's, is de integratie met portals en andere toepassingen kinderspel.

ProClarity 6.1 werd samen met SQL Server 2005 ontwikkeld en stelt organisaties in staat de complexe BI-functies in het Microsoft-platform optimaal te benutten. De feedback van zowel bèta-klanten als partners was dan ook positief:

"De veelomvattende kubusstructuren met meerdere hiërarchieën in SQL Server 2005 betekenen een fundamentele wijziging in de manier waarop onze gegevens kunnen worden gestructureerd en verwerkt," aldus Karl Lacher, Business Intelligence Manager van de Capella University. "We verwachten een aanzienlijke verbetering in de prestaties en de schaalbaarheid door ProClarity te gebruiken in combinatie met de superieure BI-functies in SQL Server 2005."

"De nieuwe functionaliteiten in ProClarity 6.1 en de interoperabiliteit met SQL Server 2005 stellen ons in staat alles uit het Microsoft BI-platform te halen," aldus Eric Lofstrom, Business Intelligence Manager voor Quicken Loans. "We hebben reeds veel succes geboekt met onze gecombineerde ProClarity- en Microsoft-oplossing en dankzij deze nieuwe technologie kunnen we nog grotere sprongen voorwaarts maken in onze business intelligence-praktijken."

"ProClarity vult onze Microsoft Business Intelligence-werkset perfect aan," aldus Douglas McDowell, Director of Operations, Business Intelligence van Solid Quality Learning. "Onze experts kunnen toonaangevende oplossingen en aantrekkelijke upgrades leveren dankzij het allesomvattende platform dat ontstaat door Microsoft SQL Server 2005 en ProClarity Analytics 6 te combineren."

"ProClarity is een toonaangevende leverancier van business intelligence-software voor het Microsoft BI-platform," aldus Brian Biglin, Alliance Director voor Hitachi Consulting. "Dankzij de release van ProClarity 6.1 en SQL Server 2005 kunnen onze specialisten een complete business intelligence-oplossing ontwikkelen die de bedrijfsprestaties en de winst in de hele organisatie ten goede komt."

Vanaf begin januari 2006 zijn er aanvullende, bijgewerkte add-ins beschikbaar voor ProClarity Analytics 6. Deze omvatten het volgende:
* Eenvoudige opstelling van op UDM gebaseerde Reporting Services 2005-rapporten
* Dashboard-waarschuwingen door gebruik te maken van Notification Services 2005
* Op het web gebaseerde analyse voor Microsoft Business Scorecard Manager
* Webonderdelen voor SharePoint Portal Server 2005

Een automatische demonstratie van de nieuwste release van ProClarity Analytics 6 en meer informatie over de integratie met SQL Server 2005 kunt u vinden op: http://www.proclarity.com/sqlserver2005

Over ProClarity Corporation
Door voort te bouwen op de kracht van het Microsoft BI-platform, geeft ProClarity organisaties via een eenvoudige, krachtige en aanpasbare interface inzicht in gegevens. Met ProClarity Analytics kunnen zakelijke professionals de bedrijfsprestaties bewaken, multidimensionale gegevens visualiseren en analyseren, alsook relationeel inzicht krijgen in hoofdoorzaken, terwijl bedrijfsanalisten definities en optimale analysewerkwijzen kunnen delen om zo een platform voor een structureel betere besluitvorming te bieden.

Naast haar hoofdkantoor in Boise, Idaho, heeft ProClarity regionale verkoop- en servicevestigingen in Noord-Amerika, Europa en het Aziatisch-Pacifische gebied. Het Internationale hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Het in 1995 opgerichte ProClarity ondersteunt ruim 2000 klanten wereldwijd waaronder ABN AMRO, AT&T, Hewlett Packard, Reuters, Reckitt Benckiser en Siemens. Voor meer informatie gaat u naar www.proclarity.com of belt u +31 73 681 08 00.

###