--------------------------------------------------------------------------
Axway's B2Bi Gateway biedt uitgebreide certificering voor Electronic Data 
                    Interchange via Internet (EDIINT)                     
--------------------------------------------------------------------------

Electrolux voldoet aan communicatie-eisen dankzij Axway Zaltbommel, 02/01/2006

Tweemaal per jaar test eBusinessReady de geschiktheid van software voor elektronische data-uitwisseling (EDI) via de internetstandaarden AS1, AS2, en AS3. Leveranciers die meedoen, testen hun EDIINT- producten met de drie "Applicability statements" in een nagebootste klantomgeving. Software die door de test heen komt, krijgt een certificaat. De testen worden uitgevoerd door GS1 US(tm) (voormalig Uniform Code Council, Inc.®) en Drummond Group Inc. (DGI), om verticale en horizontale naleving en samenwerking binnen de hele supply chain mogelijk te maken.

Michel Clerin, VP Marketing, Axway: "De 'Applicability Statements' en het gebruik van EDI via internet zijn natuurlijk niet nieuw. De technische omgeving van onze klanten wordt al gekenmerkt door een complexe combinatie van verschillende communicatiemethoden, zoals het vaak gebruikte File Transfer Protocol, tot steeds meer gebruikte Web Services in 'business-to-business'-integratie. Er is een groot aantal initiatieven voor de standaardisering rondom al deze methoden. Het gebruik van EDIINT kent een significante groei binnen vele branches en vooral binnen de retailbranche. Enkele grote wereldwijde retailers eisen het gebruik van 'Applicability Statement- standaarden van hun leveranciers. In het geval van een producent van consumentenproducten en zijn distributiekanaal, bepaalt de mogelijkheid en het reactievermogen van de producent richting zijn distributiekanaal in hoeverre de communicatie zich vertaalt in omzet."

Electrolux

Electrolux is een van de organisaties die Axway's B2Bi Gateway (de business-to-business integration gateway van het Axway Integration Platform) heeft geïnstalleerd. Wanneer Electrolux integratiescenario's met handelspartners wil toevoegen of veranderen, kan dit snel en kostenbesparend via de veilige verbindingen van de gateway. Wal-Mart, de grootste retailer ter wereld, staat bekend om zijn EDIINT-communicatie-eisen. ASDA, een klant van Electrolux en dochterorganisatie van Wal-Mart, heeft ook zijn handelspartners aangespoord om te voldoen aan Applicability Statement 2 (AS2) voor de B2B-uitwisselingen. Het distributiekanaal zal vanaf 1 oktober 2005 uitsluitend via AS2/EDIINT data uitwisselen.

Electrolux schakelde Axway in om aan de communicatie-eisen van ASDA te voldoen. Dit vanwege beperkte expertise van EDIINT-standaarden en de technische complexiteit. Bovendien moesten, als onderdeel van het interne veiligheidsbeleid, verschillende softwarecomponenten op diverse servers over het hele netwerk geïnstalleerd worden.

Wolfgang Siegle, Product Group Manager EAI Products bij Electrolux: "Dankzij de voortreffelijke voorbereiding en de goede samenwerking tussen onze EDI- en communicatiespecialisten en het lokale team van Axway waren we in staat om op de tweede dag van het project de eerste bestelling van ASDA volgens de nieuwe communicatiemethode te ontvangen."

XIP (Axway Integration Platform) wordt met eBusinessReady-gecertificeerde communicatieadapters geleverd die beveiligde AS1- en AS2-transfers waarborgen. Onlangs heeft Axway ook een AS3-certificaat ontvangen. Een eBusinessReady-gecertificeerd product maakt de verticale en horizontale naleving en samenwerking in de hele supply chain en de distributiekanalen mogelijk. AS1, AS2 en AS3 zijn nieuwe specifieke standaarden die applicaties in staat stellen Electronic Data Interchange (EDI) of Extensible Markup Language (XML)-data via File Transfer Protocol (FTP) over het internet te communiceren. Daardoor kunnen gebruikers veilig en betrouwbaar data koppelen, afleveren en beantwoorden.

--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over eBusinessReady
eBusinessReady® is een branche-onafhankelijk testprogramma voor software, uitgevoerd door GS1 US(tm) (voorheen Uniform Code Council, Inc.®) en Drummond Group Inc. (DGI) om verticale en horizontale naleving en samenwerking binnen de hele supply chain mogelijk te maken voor kopers van software: eBusinessReady biedt een waardevolle bron voor productselectie en kostenbesparingen. Voor softwareleveranciers: eBusinessReady certificeert oplossingen en stelt bedrijven in staat gecertificeerde producten en interoperabiliteit te leveren.