Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BakBone geeft nadere invulling aan nieuwe strategie met nieuwe NetVault: Report Manager

Verhoogde productiviteit en meer efficiëntie met oplossing voor gecentraliseerde backup-rapportage en Storage Resource Management

Amsterdam, 3 januari 2006 - BakBone Software, leverancier van databeschermingsoplossingen, introduceert NetVault®: Report Manager, een tool voor backup-rapportage met geïntegreerde monitoring-functies. NetVault: Report Manager is inzetbaar in omgevingen met één of verschillende servers. NetVault: Report Manager is geïntegreerd met de NetVault: Backup- en disaster recovery-software. De oplossing biedt één inzichtelijke interface voor backup-rapportages en Storage Resource Management (SRM). Met NetVault: Report Manager besteden gebruikers veel minder tijd aan backup-beheer. Bovendien profiteren ze van extra databescherming door een verbeterd inzicht in storage-activiteiten. De introductie van NetVault: Report Manager maakt deel uit van de Integrated Data Protection-strategie (IDP) van BakBone.

"Centraal onderdeel van onze IDP-strategie is dat klanten een compleet beeld hebben van databescherming binnen hun organisatie", zegt Jim Johnson, CEO van BakBone Software. "De afgelopen weken hebben we de basis gelegd om eindgebruikers flexibele toegang te bieden tot data, zodat ze gegevens overal en op elk gewenst moment kunnen raadplegen op de manier die hen het beste uitkomt. Door backup-rapportagefuncties te combineren met SRM op basis van NetVault: Backup, kunnen klanten het beheer van de steeds grotere opslagomgevingen verbeteren. Deze geïntegreerde benadering vereenvoudigt het beheer van data en storage, en stelt beheerders in staat zich te richten op dringender IT-activiteiten."

NetVault: Report Manager is het resultaat van de strategische samenwerking tussen BakBone Software en Otium Software, een Engelse aanbieder van SRM-software. NetVault: Report Manager omvat een module voor NetVault: Backup-servers en een module voor Disk Space-componenten. De modules bieden gecentraliseerde monitoring- en reporting-functies, storage-voorspellingen en -analyses, en mogelijkheden om opslagproblemen snel te signaleren en op te lossen. Daarnaast stellen ze organisaties in staat de opslagcapaciteit te optimaliseren, hun activiteiten af te stemmen op de toenemende wet- en regelgeving, en te profiteren van een lagere total cost of ownership.

Met real-time meldingen en trendanalyses houdt NetVault: Report Manager proactief de status bij van taken, drives en opslagmedia binnen ondernemingen. NetVault: Report Manager voor Disk Space biedt disk- en volume-monitoring, en analyseert gegevens over storage-systemen in heterogene omgevingen voor een efficiënter gebruik van storage-capaciteit.

"Naarmate storage-omgevingen complexer worden, wordt het voor IT-afdelingen steeds moeilijker om te achterhalen of gegevens voldoende beveiligd zijn en om de juiste middelen in te zetten om ze te beheren", zegt Arun Taneja, oprichter van en analist bij de Taneja Group. "Door backup-rapportage en SRM-functies te integreren in één beheeromgeving, biedt BakBone klanten een compleet beeld van hun omgeving. Zo hoeven ze minder energie in beheertaken te steken en zijn ze ervan verzekerd dat het backup-proces goed verloopt."

Prijs en beschikbaarheid
NetVault: Report Manager van BakBone is beschikbaar voor Windows 2000-, 2003- en XP Professional-serveromgevingen. NetVault:Report Manager voor Backup en NetVault: Report Manager voor Disk Space zijn vanaf heden verkrijgbaar. Klanten kunnen de licenties apart of samen aanschaffen. Het NetVault 7.x-pakket voor werkgroepen is leverbaar voor ¤ 995 voor op x86 gebaseerde systemen, en voor ¤ 1.295 voor op x86-64 gebaseerde besturingssystemen. Genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor meer informatie over BakBone-resellers en de aanschaf van NetVault®: Report Manager: www.bakbone.com/products/how_to _buy/

BakBone Software
BakBone is een vooraanstaand leverancier van databeschermingsoplossingen en ontwikkelt en distribueert software voor backup, restore en disaster recovery voor omgevingen met netwerk-storage en open systemen. Het bedrijf levert schaalbare oplossingen die inspelen op de complexe eisen van grote ondernemingen en mkb-organisaties. BakBone is in 2000 opgericht en distribueert zijn producten via een select gezelschap van wereldwijde OEM-partners, resellers en solution providers.