Ingezonden persbericht


Persbericht

Geopost opent veertiende dpd depot in de benelux in rijssen

Best, 3 januari 2006 - Pakket- en expressvervoerder GeoPost opent vandaag in Rijssen, provincie Overijssel, een nieuwe vestiging. Het nieuwe depot richt zich voornamelijk op bedrijven in het oosten van Nederland. Tot nu toe werden klanten uit die regio bediend vanuit de DPD locatie in Bad Bentheim, Duitsland. De vestiging van een distributiepunt in Oost-Nederland zorgt voor een gespreide dekking van GeoPost in Nederland en biedt klanten een betere bereikbaarheid in dat gebied.

"We hebben in Oost-Nederland te maken met een groeiende vraag. Met een depot ter plekke weten we nog beter wat er in de regio speelt, waardoor we kunnen inspelen op de wensen van onze bestaande en toekomstige klanten," aldus Bernhard Reusch, CEO GeoPost Benelux. Het 3.000 m2 tellende Depot Rijssen is de negende vestiging van GeoPost in Nederland en het veertiende depot in de Benelux. De uitbreiding past binnen de groeistrategie van GeoPost; eerder werden de Benelux Hub in Best en het Depot Amsterdam verdubbeld in oppervlakte.

Vanaf vandaag, de eerste operationele dag, verzorgen de 32 medewerkers van Depot Rijssen dagelijks ongeveer 4.000 pakketten voor de bestaande klantenportfolio. Deze capaciteit kan uitgroeien tot een maximum van 10.000 pakketten per dag. De vaste klanten van GeoPost merken weinig van de verhuizing van hun depot naar Rijssen. "Alles is erop gericht om die naadloos te laten verlopen", aldus de Depot Manager Jack van Spall. Depot Rijssen is gevestigd aan de Nijverheidstraat 44 op industrieterrein De Mors en heeft zodoende direct toegang tot de A1.

Over GeoPost
GeoPost heeft een toppositie in de Europese pakket- en expressmarkt en is actief in meer dan dertig landen met merken als DPD, Parceline, Masterlink en Chronopost International. GeoPost is Europa's derde pakket- en expressvervoerder met een omzet van EUR 2,4 miljard in 2004. GeoPost is een volle dochter van de nationale Franse La Poste groep.

Over DPD
DPD is verantwoordelijk voor het verwerken van meer dan 1,4 miljoen pakketten per dag in een hecht internationaal netwerk en is daarmee één van de grootste dienstverleners op het gebied van logistiek in Europa. Het hoofdkantoor van DPD is gevestigd in Aschaffenburg, Duitsland. DPD biedt een breed dienstenpakket, van 'Cash On Delivery' tot individuele, op maat gemaakte oplossingen voor inkooplogistiek. DPD bedient circa 200.000 klanten via 15.000 voertuigen en 470 depots in 32 Europese landen. Het DPD netwerk in Nederland is 100% eigendom van GeoPost.

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

PR21
Eva Rijser
023-555 3263
eva.rijser@pr21.nl