Gemeente Maassluis

Chapeau voor Marijke Sentges

Op maandag 2 januari 2006 zal burgemeester Karssen tijdens de nieuwjaarsreceptie in de Burgerzaal van het stadhuis de Chapeau uitreiken aan Marijke Sentges.

Het gemeentebestuur heeft grote bewondering voor de inzet en betrokkenheid van Marijke Sentges voor de Stichting On Wheels en de rolstoelhockey-vereniging Evergreen On Wheels. Marijke Sentges is voorzitter van beide stichtingen en dank zij haar tomeloze inzet is heel veel bereikt op plaatselijk, regionaal, provinciaal en landelijk gebied.
Een aantal doelstellingen is bereikt waaronder:

o De aanschaf van 3 aangepaste campers, zonder enige vorm van subsidie, die verhuurd worden
zonder winstoogmerk aan gezinnen met een kind met een spierziekte. o Oprichting rolstoelcompetitie ( handbewogen en elektrisch ) Zuid Nederland/ Regio Midden.
o Opening van een eigen onderkomen ( On Wheels Plaza ) te Maasdijk. o Oprichting van een Hobby Computerclub, waarbij door vrijwilligers van de stichting aan
gehandicapte kinderen, ouderen en donateurs wordt geleerd hoe om te gaan met een computer,
zodat zij niet in een sociaal isolement komen. o Aanschaf van een aangepaste rolstoelbus, zodat rolstoelteams gezamenlijk naar de wedstrijd
kunnen reizen.
o Aanschaf Villa On Wheels, een aangepast chalet op Beachresort De Roompot in Kamperland te
Zeeland.

Dit is nog maar een kleine greep uit al het werk dat Marijke Sentges verzet naast de zorg die zij heeft voor haar twee zoons Nicky en Jessy die beiden de spierziekte van Duchenne hebben. Dit is een ongeneeslijke spierziekte die langzaam het lichaam verwoest. Zij weet met haar enthousiasme en doorzettingsvermogen mensen te motiveren en warm te maken voor de Stichting On Wheels. Het is dan ook zeer terecht dat burgemeester Karssen haar de Chapeau uitreikt.