Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 januari 2006

Jongen mishandeld

Jongen wordt door een vijftal knapen van zijn fiets geslagen en raakt gewond

Borne

Op zondag 1 januari vindt een mishandeling plaats op de Burenweg in Borne. Een 17 jarige jongen uit Borne rijdt die dag om ongeveer 06.30 uur op zijn fiets van Hengelo naar Borne via de Burenweg. Daar wordt hij door een vijftal hem onbekende jongens van zijn fiets geslagen. Het gevolg daarvan zijn meerdere schaafwonden en er zijn stukjes van zijn tanden afgebroken. Van de daders is geen goed signalement, hooguit dat een van hen lang haar had en een petje droeg. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of via Bel misdaad Anoniem 0800-7000. (06-000232)

Fietser valt na aanrijding met snorfietser

Politie zoekt getuige

Oldenzaal

Maandag 2 januari omstreeks 15.10 uur vindt aan de Spoorstraat in Oldenzaal een aanrijding plaats. Een 22-jarige fietser uit Oldenzaal komt ten val, nadat hij wordt ingehaald door een snorfietser. Het slachtoffer raakt daarbij gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht. De snorfietser, een 59-jarige man uit Oldenzaal is aangehouden. De man verkeert onder invloed van alcohol. De precieze toedracht van het ongeval is niet helder. Daarom is de politie op zoek naar een vrouw die getuige is van het voorval. De vrouw fietste direct achter het slachtoffer en heeft het ongeval waarschijnlijk zien gebeuren. De politie verzoekt de vrouw om zich te melden via 0900-8844. (06-000661)

Man mishandelt zijn ex-vrouw

Politie houdt de man aan wegens huisvredebreuk nadat hij de woning is binnengedrongen

Almelo

Op dinsdag 3 januari meldt om 04.00 uur een 34 jarige vrouw dat haar ex-man voor de woning aan De Alk in Almelo staat en de ruiten inslaat. Als de politie bij de woning is gearriveerd zien ze dat de ruit van de voordeur er uit ligt en dat de man, een 31 jarige uit Olst, van de trap af komt. De man bekent de ruit te hebben vernield en zijn ex te hebben geslagen. De politie houdt de man daarop aan wegens huisvredebreuk, vernieling en mishandeling. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (06-000847)

Bedreiging

Winkelbediende bedreigd met vuurwapen

Almelo

Op maandag 3 januari wordt om 16.45 uur een bedreiging met een vuurwapen gemeld bij de politie. Een medewerkster van een winkel aan de Grotestraat in Almelo ziet een jongeman in de winkel en vindt zijn houding een beetje vreemd, waarop ze hem in de gaten houdt. Door andere klanten verliest ze even het zicht op de jongeman, totdat deze de winkel verlaat en het alarm afgaat. De medewerkster loopt achter hem aan en spreekt hem aan. De jongeman draait zich om en wordt boos, zo boos dat hij een op een vuurapen gelijkend voorwerp te voorschijn haalt en hiermee de vrouw bedreigd. De medewerkster rent daarop in paniek terug naar de winkel. De jongeman rent een andere kant op en weet te ontkomen. De politie heeft onmiddellijk de omgeving afgezocht, maar de jongeman biet meer aangetroffen. Van de verdachte is het volgende signalement bekend: Blanke man, 20-25 jaar oud, donkerblond haar, lengte ongeveer 1.85 m lang. Hij droeg een halflange zwarte leren jas, rode sjaal en spijkerbroek. De man had een zwarte stoffen boodschappentas bij zich, met houten handvatten. De politie verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-000723)

Vrouw wil huiszoeking beletten

Verdachte aangehouden

Enschede

Op maandag 2 januari is de politie om 16.00 uur bij een woning aan de Cheribonstraat in Enschede in verband met een aanhouding. Een 25 jarige vrouw opent de deur en laat de politie binnen. Echter als de politie een verder onderzoek wil instellen naar de aan te houden persoon, reageert de vrouw door te gaan schreeuwen. Ze reageert steeds agressiever en belet de agenten de verder te zoeken, door voor hen te gaan staan en hen vast te grijpen. Daarop wordt de vrouw aangehouden wegens aantasting van het openbaar gezag. De verdachte verzet zich daarbij hevig en kan uiteindelijk geboeid worden overgebracht naar het bureau. Met een transactie van 250 euro kan zij daarna het bureau weer verlaten. De aan te houden persoon is niet in de woning aangetroffen. (06-000697)

Snelheidsovertreding leidt naar drugs

Politie treft in auto 6 sporttassen aan met drugs en houdt twee verdachten aan

Enschede

Op maandag 3 januari houdt de politie om 14.20 uur een snelheidscontrole met de lasergun op de N35 in Enschede. Daarbij meet zij een snelheidsoverschrijding van 44 km/u bij een Duitse auto. De auto en inzittenden worden gecontroleerd op de Buurserstraat. In de auto zien de agenten een glimmend pakje liggen dat er verdacht uit ziet. In twee sporttassen op de achterbank zitten soortgelijke glimmende pakjes. De inhoud betreft vermoedelijk drugs. In de kofferbak staan nog eens vier sporttassen met pakjes. Na onderzoek blijkt de totale inhoud 35 kilo marihuana. De politie houdt de twee inzittenden, een 25 en 28 jarige man uit Munster (Dld) aan en neemt de zes sporttassen met drugs in beslag. De verdachten zijn voor nader verhoor in verzekering gesteld en opgesloten. (06-000622)

Brutale winkeldiefstal

Dief past armband en gaat er met de buit vandoor

Enschede

Op maandag 3 januari wordt omstreeks 17.30 uur een brutale winkeldiefstal gemeld bij een juwelier aan De Heurne in Enschede. Een man komt de winkel binnen gelopen en toont interesse voor een armband van 649 euro. Het personeel laat de man op diens verzoek de armband passen. Ineens draait de man zich om en rent met de armband nog om de winkel uit en verder De Heurne in. Hij ziet kans om via een klein steegje naar links over een muurtje te springen en zo aan zijn achtervolgers te ontkomen. Van de dader is het volgende signalement bekend: Blanke man, ongeveer 25-30 jaar oud, 1.85m lang en normaal postuur. Blond, kort gemillimeterd stekeltjes haar met vrij grote inhammen aan de voorzijde. Hij droeg donkere laarzen, kort lichtkleurig jack en een broek met vale plekken aan de voorkant. (06-000748)

Gordelcontrole

Politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

Enschede

Op maandag 3 januari controleert de politie in de ochtenduren op het gebruik van autogordels aan de Mooienhof in Enschede. Daarbij worden 23 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel. (06-000489.)

Vuurwerkslachtoffer

Spelende jongen gewond geraakt door afgeschoten vuurwerk

Almelo

Op maandag 2 januari wordt door een man gemeld dat zijn 14 jarige zoon gewond is geraakt door afgeschoten vuurwerk op Den Aalhorst in Almelo. De jongen speelt rond 12.00 uur met meerdere kinderen op straat als onbekenden op een afstand van ongeveer 15 meter vuurwerk afsteken. Dit vuurwerk ontploft tegen de jas van de 14 jarige, waardoor zijn gehele jas vernield wordt en de jongen loopt letsel op aan zijn hand. De jongen is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Daar worden in de vinger aluminiumdeeltjes aangetroffen, waardoor de wond open moet blijven. Bij navraag blijken meerdere kinderen min of meer geraakt en licht gewond te zijn door het vuurwerk, met name door rondvliegende aluminiumdeeltjes. Het is niet bekend wie het vuurwerk heeft afgestoken. De politie stelt een nader onderzoek in. De politie roept getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-000430)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --