Ingezonden persbericht


Media alert

Cognizant stelt adviesnota op voor MiFID-compliance

~ rapport brengt belangrijkste gevolgen van richtlijn in kaart en biedt methodologie voor het implementeren van vereiste veranderingen ~

Amsterdam, 3 januari 2005 - IT-dienstverlener Cognizant Technology Solutions (Nasdaq: CTSH) publiceert een adviesnota om bedrijven te informeren over de MiFID-richtlijn, die in april 2007 van kracht wordt en de navolging hiervan. MiFID (Markets in Financial Instruments Directive) is een Europese richtlijn voor financiële markten en producten en is bedoeld om het werk van effecteninstellingen beter te reguleren en hun functioneren transparanter te maken. De richtlijn stelt bovendien concrete eisen aan effecteninstellingen over de manier waarop zij zich moeten gedragen om hun werk zo goed mogelijk uit te voeren en de integriteit en transparantie naar kun klanten en de markt toe te kunnen waarborgen.

Cognizant's adviesnota toont de impact van MiFID op de partijen die hiermee te maken krijgen en in het bijzonder op beleggingsmaatschappijen. De nota geeft de lezer een overzicht van de nieuwe richtlijn en de belangrijkste gevolgen. Het rapport beschrijft de business- en IT-implicaties, de manier waarop MiFID verschillende rollen beïnvloedt en een eigen methodologie gebaseerd op ervaringen met vergelijkbare compliance-regelgevingen als Basel II.

MiFID is van invloed op meerdere domeinen binnen een organisatie. Het is daarom van belang dat medewerkers uit alle lagen van de organisatie, zoals compliance officers, business managers en IT-beheerders, met elkaar samenwerken om aan alle compliance-vereisten te voldoen. Eerste schattingen geven al aan dat de financiële branche 1 tot 1,5 miljard euro kwijt zal zijn om MiFID-compliant te worden. Op de langere termijn zal MiFID echter leiden tot kostenbesparingen door toegenomen efficiëntie en commerciële kansen.

Banken en financiële dienstverleners vormen één van de belangrijkste branchedomeinen voor Cognizant. De IT-dienstverlener heeft door het ruime aanbod oplossingen voor de verschillende segmenten in de bancaire wereld veel ervaring op dit terrein. "Onze Banking Practice steunt op een uitstekend begrip van zowel de technologische als business drijfveren van onze klanten. We concentreren ons op het continu bijspijkeren van onze marktkennis, waardoor we snel met hoogwaardige oplossingen kunnen komen", zegt Peter van Wely, Manager Capital Markets bij Cognizant. "Deze adviesnota is een goed voorbeeld van de manier waarop we omgaan met nieuwe ontwikkelingen."

(362 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Wilt u de adviesnota van Cognizant graag ontvangen, neem dan contact op met Kim van Bokhoven of Ingrid van den Nieuwenhof, LEWIS Communicatie op 0031 (0)40 235 4600 of via kimv@lewispr.com

Over Cognizant
Cognizant (Nasdaq: CTSH) is een vooraanstaande IT-dienstverlener, gericht op het leveren van strategische IT-oplossingen die voldoen aan de complexe bedrijfsbehoeften van zijn klanten. Cognizant biedt ontwikkeling, integratie, re-engineering en beheer van applicaties, infrastructuurmanagement, business proces outsourcing en gerelateerde diensten zoals enterprise consulting, technologiearchitectuur, programmamanagement en veranderingsmanagement via zijn onsite/offshore outsourcing model.

De ruim 23.000 medewerkers van Cognizant zetten zich maximaal in voor partnerovereenkomsten die klanten een langdurige, bewezen meerwaarde bieden. Deze meerwaarde wordt gecreëerd door kostenefficiënte oplossingen van hoge kwaliteit die geleverd worden door Cognizants ontwikkelcentra in India en onsite klantenteams. Cognizant bezit P-CMM en SEI-CMM L 5 certificeringen. Het bedrijf werd recent door Forbes uitgeroepen tot 'Best Small Company' in Amerika, voor het vierde achtereenvolgende jaar en voert de lijst van IT-bedrijven aan in BusinessWeek's Hot Growth Companies. Meer informatie: www.cognizant.com .

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven of Ingrid van den Nieuwenhof van LEWIS, Global Public Relations Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: kimv@lewispr.com http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com