Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 003 TR
Datum: 3 januari 2006

E 1.3 miljoen beschikbaar voor cultuurhistorische projecten en restauratie van monumenten

Voor de tweede subsidieronde van de subsidieregeling voor monumentenzorg en cultuurhistorie kunnen tot 1 maart 2006 aanvragen bij de provincie worden ingediend. In totaal is voor deze ronde een budget van E 1.3 miljoen beschikbaar voor initiatieven die Friese monumenten en cultuurhistorische elementen en structuren in stand houden, versterken en stimuleren.

Particulieren, stichtingen, verenigingen, individuele ondernemers, gemeenten, waterschappen en andere organisaties kunnen een beroep doen op de subsidieregeling voor monumentenzorg en cultuurhistorie. De subsidie is bestemd voor restauratie en onderhoud van monumenten, bouwhistorisch onderzoek en projecten en activiteiten op het gebied van cultuurhistorie en monumentenzorg. Dit jaar geeft de provincie bij restauratie voorrang aan waardevolle boerderijen en kerkgebouwen. Voor de subsidieronde tot 1 maart 2006 is een totaalbedrag van E 1.300.000,- beschikbaar. Hiervan is E 585.000,- beschikbaar voor restauratie, E 130.000,- voor onderhoud, E 26.000,- voor bouwhistorisch onderzoek en E 559.000,- voor projecten en activiteiten.

Meer weten?
Meer informatie over de subsidieregeling en het aanvraagformulier is te vinden op www.fryslan.nl/erfgoed, of verkrijgbaar via de projectbureaus van Plattelânsprojekten in de provincie (www.plattelansprojekten.nl). N 35

---- --