Nederlandse Hartstichting

Bekende Nederlanders tellen hun stappen
Verschillende topsporters en bekende Nederlanders hebben een dag lang een stappenteller uitgeprobeerd. Wat blijkt? Doordat iedereen zich bewust is van de stappenteller, hebben de meesten het aanbevolen aantal stappen gehaald. Voetballers houden van stappen
Drie eredivisieteams: ADO Den Haag, FC Groningen en Vitesse hebben de stappenteller een dag aan hun broekriem bevestigd. Je zou verwachten dat topsporters geen enkele moeite hebben om de norm van 10.000 stappen per dag te halen. Dat klopt voor velen ook wel. Zo haalden de spelers van Vitesse en ADO Den Haag in het algemeen met gemak de norm. Theo Janssen van Vitesse zette op de testdag zelfs 22.453 stappen!

Bij FC Groningen werden de stappen geteld op een uitloopdag, vlak na een wedstrijd. Dat was te merken: geen van de spelers, op Gibril Sankoh na, haalde op die dag de norm van 10.000 stappen! Zo'n stappenteller geeft dus zelfs topsporters inzicht in hun beweegpatroon.

Hockey, zeilen en tennis
Sporten blijkt vanzelfsprekend een goede manier om de juiste hoeveelheid stappen te zetten. Het Nederlands Dames Hockeyteam, Sjeng Schalken en zeilteam Sail and the City (met o.a. SBS-presentatrices Gallyon van Vessem en Maureen du Toit) scoorden in het algemeen goed. Ook minder sportieve Nederlanders als Harm Edens, Lousewies van der Laan, Jeroen Latijnhouwers en Tineke Beishuizen hebben voldoende bewogen.

Meer bewegen is gezond
De sporters en andere bekende Nederlanders deden van harte mee aan deze actie van de Nederlandse Hartstichting en Becel. Niet alleen omdat ze benieuwd waren naar hun eigen stappen, maar vooral ook omdat ze het belang van beweging willen benadrukken. Voor een goede gezondheid is dagelijks een half uur beweging noodzakelijk. Veel Nederlanders halen deze norm in het dagelijks leven niet. Een stappenteller is een leuke manier om je activiteit te meten: wie dagelijks 10.000 stappen zet, beweegt voldoende. Bovendien kan een stappenteller een enorme stimulans zijn om meer te bewegen. Om die reden deelt Becel deze maand maar liefst 830.000 stappentellers uit. Van 31 oktober tot en met 12 november krijgen consumenten een gratis stappenteller bij aankoop van twee Becelproducten. De Hartstichting moedigt deze actie van harte aan.