Stad Utrecht, 11.45 uur

Utrecht, 03-01-2006 o Nieuwsberichten Stad Utrecht

Automobilist onder invloed

UTRECHT Een 56-jarige Utrechter is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn auto zat.

De man trok omstreeks 03.30 uur de aandacht van de politie toen hij over de Groeneweg reed. Daarbij had hij de hele rijbaan nodig. Op de Van Hoornekade werd de automobilist aangehouden. Hij sprak met dubbele tong en rook naar alcohol.

De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man een alcoholgehalte had van 625 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de Utrechter is proces-verbaal opgemaakt.

Automobiliste onder invloed

UTRECHT Een 43-jarige automobiliste uit Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag betrapt op rijden onder invloed.

De politie hield de vrouw aan op de Briljantlaan omstreeks 00.45 uur. Haar adem verraadde dat ze had gedronken. De ademanalyse op de het politiebureau wees uit dat ze een alcoholgehalte had van 515 ug/l. De vrouw kreeg een rijverbod opgelegd van vijf uur. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal auto

UTRECHT Drie 17-jarige jongens uit Utrecht zijn maandagavond omstreeks 22.35 uur aangehouden wegens diefstal van een auto.

Op aanwijzingen van een getuige vond de politie de gestolen auto achter een container bij het Zuilense Laantje. De auto van een inwoonster van Maarssen bleek dezelfde avond te zijn gestolen bij winkelcentrum Rokade met behulp van sleutels.

In de omgeving van de voetbalvelden trof de politie in de Oosterleestraat drie jongens aan die voldeden aan de beschrijving door de getuige. De jongens zijn ingesloten voor verhoor. De auto is veiliggesteld voor onderzoek.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Weg tot de Wetenschap heeft de politie maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden.

Tussen 13.45 en 15.45 uur werden 650 voertuigen gecontroleerd. Daarvan waren er 118 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 kilometer per uur, terwijl daar maximaal 50 kilometer per uur is toegestaan.

Controleur mishandeld

UTRECHT Omdat hij een controleur een vuistslag had verkocht, is een 58-jarige dakloze uit Amsterdam maandagmiddag in Utrecht aangehouden door de politie.

De man kon omstreeks 16.30 uur geen geldig plaatsbewijs tonen aan een buschauffeur op de Adema Scheltemabaan. Een controleur die erbij werd geroepen, sprak de man daar op aan. Daarop werd hij gestompt.

De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Straatroof laptop

UTRECHT Een vrouw uit Tiel is maandagmiddag omstreeks 15.10 uur op het Stationsplein in Utrecht beroofd van haar laptop.

De vrouw stapte juist in de sneltram. Vlak voordat de deuren sloten, griste een onbekende man de tas met de laptop uit haar handen.

Het gaat om een blanke man van circa 1.70 meter lang, met een kaal geschoren hoofd. Hij droeg een korte bruine leren jas met bontkraag, een witte sjaal met zwarte strepen en een donkere broek. Getuigen die iets hebben gezien wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld: 0900-8844.

Vuurwerkoverlast

UTRECHT Op de Boelesteinlaan is een jongen van 10 uit Utrecht betrapt met vuurwerk. In overleg met zijn vader wordt hij doorgestuurd naar bureau HALT voor een alternatieve straf. Datzelfde geldt voor een 10-jarige jongen uit Utrecht die nog vuurwerk afstak op de Plesmanlaan.

Man gezocht voor vernieling ruit bus

UTRECHT Het GVU heeft maandag aangifte gedaan van vernieling van een ruit van een stadsbus. Een nog onbekende man gooide op oudjaarsdag bij een halte aan de Linschotensingel een steen. Daarbij werd de busruit vernield.

De verdachte was zojuist uit de bus gestapt. De steen was gericht tegen een andere passagier. Het GVU heeft beelden van de vernieling en de dader, afkomstig van de camera in de bus. Getuigen die iets hebben gezien wordt verzocht zich te melden bij de politie van het district Zuid i.o.: 0900-8844

Inbraak in bedrijf

UTRECHT Bij een bedrijf aan de Savannahweg in Utrecht is maandagochtend tussen 06.00 en 11.00 uur ingebroken. Daarbij zijn enkele computers weggenomen.

De inbrekers wisten binnen te komen via een nooddeur met behulp van een valse sleutel. Het gaat om twee mannen van ongeveer 25 jaar oud met lichtgetinte huidskleur. Beiden hadden een tenger postuur. Ze reden in een oud model BMW. De bestuurder droeg een muts.

Eventuele getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie van het district Noord: 0900-8844.

Verduistering van nieuwe schoenen

UTRECHT Een 17-jarige jongen uit Odijk heeft aangifte gedaan van verduistering van zijn pas aangeschafte paar schoenen.

De Odijker had de schoenen maandagmiddag omstreeks 15.45 uur gekocht bij een winkel aan de Lange Viestraat. Terwijl hij verder keek in de winkel naar een broek had de jongen de tas met de schoenen even naast zich neergezet. Kort daarop was de tas verdwenen.

Volgens een medewerker van de winkel had hij de tas gevonden en afgegeven aan een onbekende man die zich meldde als de eigenaar. Kennelijk was dit dus ten onrechte. Van de bewuste man zijn videobeelden. Die worden overhandigd aan de politie voor onderzoek.

Een 18-jarige vriend van de Odijker, eveneens uit Odijk afkomstig, werd aangehouden wegens belediging van een beveiligingsbeambte van de winkel. Tijdens de bespreking van de voorafgaande verduistering schold hij de man uit.