1e persbericht van dinsdag 3 januari 2006

Eindhoven, 03-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na huiselijk geweld

In de nacht van maandag op dinsdag is rond 0.25 uur in een woning in Woensel West een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij zijn vrouw in het gezicht heeft geslagen. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Eindhoven: Man aangehouden na inbraak in auto

Dinsdagmorgen rond 3.30 uur is op de Anna Bijnsweg een man aangehouden op verdenking van inbraak in een auto. De eigenaar van de auto trof de man aan in zijn auto. De auto was niet afgesloten. Samen met een getuige kon hij de man vasthouden tot de politie kwam. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Eindhoven: Man aangehouden voor vernieling auto

Dinsdagmorgen rond 4.50 uur iss op de Boccherinilaan een 49-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie kreeg de melding dat de man de auto van zijn ex-vrouw aan het vernielen was. Er zat een deuk in de auto. Toen de politie in de Boccherinilaan kwam troffen zij de verdachte man aan. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Bakel: Snelheidscontrole

Maandagavond tussen 16.30 en 18.20 uur is gecontroleerd op snelheid op de Oldert. Er werden 732 voertuigen gecontroleerd, 33 reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 124 km/u.

Beek en Donk: Inbraak in winkel

Dinsdagmorgen rond 4.30 uur is ingebroken in een winkel aan de Burgemeester van der Weidenlaan. De achterdeur werd open gebroken. In de apotheek werd de kassalade geopend. Een onbekend geldbedrag is weggenomen.

Beek en Donk: Inbraak in woning

Maandag tussen 13.45 en 16.30 uur is ingebroken in een woning aan de Lange Zwaard.

De achterdeur van de serre werd opengebroken. Uit de woning is een kinderportemonnee met ongeveer 14 euro weggenomen. Uit de tuin is een zwarte kinder-omafiets weggehaald.

Best: Invordering rijbewijs na snelheidsovertreding

Maandagavond rond 21.00 uur is op de NCB-weg het rijbewijs ingenomen van een 19-jarige Eindhovenaar. De man reed met een snelheid van 125 km over de NCB-weg, 60 km is de maximum snelheid op deze weg.

Helmond: Snelheidscontrole

Maandagavond is tussen 19.35 en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden in de Molenstraat. Er zijn 240 voertuigen gecontroleerd hiervan reden 31 bestuurders te hard. De toegestane snelheid is 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u.

Geldrop: Man aangehouden in restaurant

Dinsdagmorgen om 2.45 uur is in een restaurant op het Bogardeind een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had zich in laten sluiten in het restaurant. De eigenaar kreeg via de alarmcentrale een melding dat het alarm afging. Aangekomen in het restaurant trof hij de man aan. De man in ingesloten voor nader verhoor.

Maarheeze: Rijbewijs ingenomen na rijden onder invloed

Maandagavond rond 23.00 uur is op de Oranje Nassaulaan het rijbewijs ingenomen van een 55-jarige man uit het Belgische Hasselt. De politie kreeg een melding dat een auto met een Belgisch kenteken enkele verkeersborden omver gereden had en dat de auto in de berm was achtergelaten. De bestuurder van de personenauto is aangehouden en er werd hem een blaastest afgenomen. De man blies ruim 2,3 promille. Procesverbaal is opgemaakt.

Veldhoven: Ex-man aangehouden na mishandeling

Maandag om 17.25 uur is in Veldhoven een 53-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op 23 december zijn 55-jarige ex-echtgenote in haar woning heeft mishandeld. De man was tegen haar wil de woning binnen gekomen en had haar tegen de grond geslagen. De verdachte is voor onderzoek de cel ingegaan.

Valkenswaard: Rijden onder invloed

Van een 63-jarige Eindhovenaar is maandavond rond 21.10 uur zijn rijbewijs ingenomen. De man werd gecontroleerd op de Luikerweg, hij blies ruim 1,5 promille. Er is procesverbaal opgemaakt.