Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 3 januari

Alkmaar, 03-01-2006 o 14.11 uur
Onrustige avond in Oud Overdie

Alkmaar, dinsdag 3 januari 2006.

Maandagavond was het onrustig in de wijk Oud Overdie. Een groep van ongeveer 40 jongelui stak op de Kortenaerkade/Coornhertkade een stapel autobanden en kerstbomen in brand. Later op de avond werden verschillende vernielingen gepleegd aan een auto, woning, telefooncel en een bushokje. Ook werd een wijkbewoner mishandeld. Tegen middernacht keerde de rust weer.

Omstreeks 19.30 uur kwam de eerste melding van een in brand gestoken stapel banden op de Kortenaerkade. Het bleek dat zon 60 á 70 banden en een aantal kerstbomen en houten pallets in brand waren gestoken. Toen een viertal agenten ter plaatse kwam ontstond een grimmige sfeer. Vanwege het risico van escalatie werd besloten hen te terug te trekken. Om zicht te houden op gebeurtenissen in de wijk werden politiemensen in burger ingezet. In overleg met en onder toezicht van de brandweer werd besloten het vuur gecontroleerd uit te laten branden.

In de loop van de avond werden een aantal meldingen gedaan van verschillende incidenten in de wijk. Naar aanleiding van deze informatie werden extra politiemensen in dienst geroepen met als doel de openbare orde in de wijk te herstellen. Deze politiemensen hoefden niet te worden ingezet omdat kort na 23.30 uur de rust weer keerde.

Alcoholcontrole

Den Helder, maandag 2 januari 2006

Op maandagmiddag omstreeks 15.20 uur werd een 46-jarige man uit Den Helder in een personenauto gecontroleerd op de Ruyghweg in zijn woonplaats. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies maar liefst 1185 ug/l. Dat is ruim vijf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Bij controle bleek het rijbewijs echter al op 15 oktober 2005 te zijn ingevorderd. De man was opgevallen toen hij probeerde te tanken bij een pompstation. Hij goot echter net zoveel brandstof naast zijn tank als erin en ook kon de man zijn sleutels niet meer vinden. Een getuige belde de politie die de man ter plaatse kon controleren.

Gebruik softdrugs: rijbewijs kwijt

Abbekerk, maandag 2 januari 2006

Op maandagavond omstreeks 20.20 uur controleerde de politie een man die in een auto op de carpoolplaats aan het Zuideinde te Abbekerk reed. Toen het portier openging kwam een henneplucht uit de auto. De bestuurder, een 21-jarige man uit Nieuwe Niedorp, werd aangehouden. Hij moest een bloedproef afleggen. Het bloedmonster wordt door het Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Verkeerscontrole

Heerhugowaard, dinsdag 3 januari 2006

Op maandagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Middenweg te Heerhugowaard. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km per uur. Van de 230 passanten reden er 47 te snel (overtredingspercentage ruim 20%). De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De eigenaren van de autos krijgen een acceptgirokaart thuisgestuurd. Op dinsdagmorgen werd weer een controle gehouden op de Middenweg. Deze controle was met name gericht op veelvoorkomende verkeersovertredingen en fietsverlichting. In totaal kregen 27 bestuurders een bekeuring voor het rijden met defecte verlichting, snelheid en het niet dragen van een veiligheidsgordel.

Alkmaar, dinsdag 3 januari 2006

Op dinsdagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Saturnusstraat in Alkmaar. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km per uur. Van de 640 passanten reden er 95 te snel (overtredingspercentage bijna 15 %). Hoogst gemeten snelheid: 87 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De eigenaren van de autos krijgen een acceptgirokaart thuisgestuurd.

Alkmaar, maandag 2 januari 2006

Op dinsdagmiddag werd een korte verkeerscontrole gehouden op de Aert de Gelderlaan en de Noorderkade in Alkmaar. In totaal werden dertig bestuurders bekeurd. Hierbij ging het voornamelijk om het niet dragen van een veiligheidsgordel, het negeren van rood verkeerslicht en te hoge snelheid. Hoogst gemeten snelheden: 68 op een plaats waar 50 km per uur is toegestaan en 59 op een plaats waar 30 km per uur is toegestaan.

Alkmaar, dinsdag 3 januari 2006

Op dinsdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Zeswielen en de Rekerdijk in Alkmaar. In totaal bleken 16 (brom)fietsen geen goed werkende verlichting te hebben. De bestuurders kregen een bekeuring.

Aanrijding met letsel

Alkmaar, dinsdag 3 januari 2006

Op dinsdagmorgen omstreeks 01.10 uur raakte een 20-jarige vrouw uit Egmond-Binnen gewond bij een eenzijdig ongeval op de Frieseweg te Alkmaar. De vrouw reed daar in een personenauto en raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. Hierdoor raakte zij in de berm en reed tegen een lantarenpaal aan. Het slachtoffer werd voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Wervershoof, dinsdag 3 januari 2006

Op dinsdagmorgen omstreeks 09.20 uur vond er op de kruising Markerwaardweg Dirk Bijvoetweg in Wervershoof een aanrijding plaats waarbij twee personen gewond raakten. Een 58-jarige man uit Midwoud reed in een personenauto over de Dirk Bijvoetweg en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een 31-jarige man uit T Veld in een vrachtwagen met aanhangwagen die van rechts over de Markerwaardweg aan kwam rijden. Mogelijk heeft de bestuurder van de personenauto de vrachtwagen niet gezien door de laagstaande zon. Er ontstond een aanrijding waarbij de bestuurder van de personenauto diverse botbreuken opliep. Een 20-jarige man uit Haarlem, die als passagier in de personenauto meereed, liep een klaplong en verwondingen aan zijn hoofd op. Beide personen werden voor behandeling overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving. Bij de aanrijding werd assistentie verleend door de brandweer in verband met beknelling, de traumaheli en twee ambulances.

Woninginbraak: auto gestolen

Alkmaar, dinsdag 3 januari 2006
Tussen maandagmiddag 17.30 uur en dinsdagmorgen 09.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de P.C.Boutensstraat in Alkmaar. Onduidelijk is nog op welke wijze de daders zijn binnengekomen. Uit de woning werden autosleutels ontvreemd. Hiermee hebben de daders de personenauto van de bewoners gestolen. Het ging om een zwarte Daewoo Kalos met kenteken 31-PS-JT.

Laatst gewijzigd 03-01-2006 14:15 | © Politie Noord-Holland Noord |