Gemeente Leeuwarden

Nieuwjaarsreceptie 2006 Nieuwjaarsreceptie 2006

Leeuwarden luidt 2006 muzikaal in

Bron: Gemeente Leeuwarden (03-01-2006) Meer dan duizend bezoekers genoten maandagavond 2 januari van een uitgebreid muzikaal programma tijdens de nieuwjaarsreceptie 2006 van de gemeente Leeuwarden.

In de Aegonzaal verraste het Pasveerkorps het publiek door onverwacht vanuit de zaal het podium te betreden. Na een indrukwekkende show zette wethouder Tom van Mourik het korps in het zonnetje door hen een nieuwe tamboer-maître stok voor het jeugdkorps uit te reiken. Welverdiend tijdens het Wereld Muziek Concours op 30 juli 2005 in Kerkrade, waar ze de wereldtitel op de marsparade in de wacht sleepten.

Nadat het Frysk Jeugdorkest de avond op officiële en traditionele wijze had geopend door het spelen van het Frysk Folksliet, sprak burgemeester Geert Dales zijn nieuwjaarstoespraak uit. Hierin voorspelde Dales dat 2006 een mooi jaar met een Elfstedentocht wordt. Belangrijke onderwerpen die in de toespraak naar voren kwamen waren Nieuw Zaailand, de verkiezingen, het veranderende profiel van de gemeente en Expeditie Leeuwarden.

Vervolgens reikte burgemeester Dales, samen met wethouder Hetty Hafkamp, aan vijf Leeuwaders een Leeuwarder Leeuwtje uit. De personen die werden onderscheiden voor hun grote verdiensten in de samenleving waren: mevrouw Elzeline van Riesen, de heer Folkert Fennema, de heer Sip de Haan, mevrouw Suze de Bruin en de heer Siep Lijzenga.

Het slotoptreden in de Aegonzaal was voor het Frysk Jeugdorkest. Met stukken van Chicago, The Sound of Music, Mozart en de Notenkrakersuite kregen ze de zaal in beweging en werd er uit volle borst meegezongen.

In de Friesland Bank zaal was een wervelende show van The Jungle Warriors. Deze groep van 20 break-, street- en oriëntaldancers trok vooral veel jonge bezoekers. Aan het eind van de show deden bezoekers actief mee op het podium.

In de foyer zorgde het Still Life Trio voor rustige achtergrondmuziek, waarbij het publiek elkaar een goed 2006 kon wensen of nieuwe contacten kon leggen.
De reacties op het uitgebreide programma in meerdere zalen was positief. Bezoekers vonden `voor elk wat wils'. De aanwezigheid van vele jongeren was opvallend.