Persberichten dinsdag 3 januari

's-Hertogenbosch, 03-01-2006 o .

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Rosmalen Dinsdagmorgen 3 januari is een 23 jarige automobiliste uit s-Hertogenbosch op de Empelseweg door onbekende oorzaak van de weg geraakt en in een greppel tot stilstand gekomen. De bestuurster is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Zij had geen verwondingen. De oorzaak van het ongeval is vermoedelijk een zware aanval van hyperventilatie.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Heusden In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 januari is op de Kasteellaan in haar woonplaats Heusden een 40 jarige automobiliste aangehouden. Zij bleek bij controle onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Zij kreeg een rijverbod voor de duur van 6 uur.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

s-Hertogenbosch Maandagmiddag, 3 januari is bij een verkeersongeval op de Rijnstraat een 13 jarig meisje uit s-Hertogenbosch gewond geraakt. Zij fietste, tegen het verkeer in, over de rotonde, waar zij werd aangereden door een 27 jarige automobilist uit s-Hertogenbosch.

Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld. Zij liep enkele gekneusde ribben en schaafwonden op.

OPNIEUW AANHOUDINGEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Oss De politie heeft maandagmiddag en dinsdagochtend opnieuw aanhoudingen verricht in een openlijke geweldplegingszaak in Oss. Maandag werd op het politiebureau een 18-jarige Ossenaar aangehouden. Dinsdagochtend hield de politie nog eens drie verdachten, 17, 18 en 19 jaar oud, aan in hun woningen in Oss. Zij worden allen verdacht van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging in de nieuwjaarsnacht. Net als een 19 jarige jongen uit Oss en een 16 jarig meisje uit Heesch die al op 1 januari 2006 aangehouden werden. In de loop van oudejaarsdag hadden enkele jongeren vuurwerk afgestoken en waren hierover aangesproken door een 44 jarige bewoner van de Kromstraat. De groep jongeren had hierbij al gedreigd tijdens de nieuwjaarsnacht terug te komen. Ook hadden ze bierflessen tegen de woning gegooid. Het onderzoek gaat verder en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

HUISELIJK GEWELD

Oss De politie heeft maandagavond een 26-jarige Ossenaar aangehouden in zijn woning. Hij wordt er van verdacht zijn 21-jarige vrouw mishandeld en bedreigd te hebben. Tevens pleegde de man vernielingen in huis. Hij is ingesloten op het politiebureau. De vrouw deed aangifte.

MAN BEDREIGD

Oss Een 34-jarige Ossenaar heeft maandagmiddag onder bedreiging zijn shag en aansteker af moeten geven. De bedreiging vond plaats op de Leijgraaf in Oss. De man liep daar toen hij werd aangesproken door een man en een vrouw met een fiets. De man eiste geld van het slachtoffer. Het slachtoffer zei dat hij dat niet bij zich had. Daarop werd hij door de onbekende man woordelijk bedreigd en moest hij zijn zakken leegmaken. De onbekende man nam vervolgens de shag en een aansteker weg. Het ging om een man tussen de 20 en 25 jaar oud, ongeveer 1.75 meter, kort krullend donkerblond haar. Hij droeg een donkergrijze korte winterjas.

De vrouw was tussen de 16 en 17 jaar oud, blond halflang steil haar.

RUIT VERNIELD

Oss Een 13-jarige jongen uit Oss en een 14-jarige jongen uit Erp hebben maandagmiddag een proces-verbaal gekregen voor het vernielen van een ruit van een leegstaande woning aan de Tollensstraat in Oss. Een getuige had dit gezien en belde de politie. De jongens worden voorgedragen voor alternatieve strafafhandeling via Buro Halt.

Aangehouden voor vernieling

Oss Dankzij oplettende getuigen kon de politie maandagavond twee verdachten aanhouden voor het vernielen van een bushokje op de Singel 1940 1945. De twee, een 16-jarige inwoner van Heesch en een 15-jarige inwoner van Oss, hadden die avond met een steen tegen het bushokje gegooid. Eerder die dag was al een ruit van het bushokje gesneuveld. De verdachten ontkennen echter verantwoordelijk te zijn voor die vernieling. De twee worden voorgedragen voor alternatieve strafafhandeling via Buro Halt.

WONINGBRAND EN HENNEPKWEKERIJ

Oss Brandweer en politie moesten dinsdagmorgen, 3 januari in actie komen bij een woningbrand aan de Hofvijver in Oss. De brandweer wist het vuur snel te bedwingen, waarna vastgesteld werd dat er op de eerste en de tweede etage hennepkwekerijen waren ingericht. In totaal ging het om 316 hennepplanten. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk een oververhitte ventilator ten behoeve van de hennepkwekerij. De bewoner was niet thuis. De Koninklijke Marechaussee verricht het onderzoek omdat de hoofdbewoner militair is.

AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL EN HELING

Boxmeer De politie heeft maandagavond een 16-jarige jongen uit Ravenstein aangehouden op de Burgemeester Verkuijlstraat in Boxmeer. De jongen wordt er van verdacht eerder die dag op het Weijerplein in Boxmeer de GSM van een 13-jarige jongen uit Boxmeer weggenomen te hebben. De jongen was de GSM verloren. De verdachte heeft de telefoon weggenomen en vermoedelijk daarna doorverkocht aan een onbekend gebleven persoon. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Cuijk Op de Grotestraat in Cuijk is in de nacht van maandag op dinsdag een 22-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

VERNIELINGEN AAN SCHOOLGEBOUW DOOR VUURWERK

Overloon Vermoedelijk rond de jaarwisseling hebben onbekenden door het gebruik van vuurwerk een reeks vernielingen aangebracht aan een schoolgebouw aan de Theobaldusweg in Overloon. Er is schade ontstaan aan regenpijpen, de dakgoot en diverse ramen. Ook een ruit van de toegangsdeur heeft het moeten ontgelden.