Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg

TILBURG, 3 januari 2006

Kogel door voorruit auto

OISTERWIJK: Aan de Tuinweg / Lind heeft een nog onbekende schutter met een vuurwapen een kogel door de voorruit van een aldaar geparkeerde personenauto merk BMW geschoten.

De 39-jarige eigenaar ontdekte de vernieling gistermorgen. Zijn oog viel als eerste op een kogel die op de bestuurdersstoel lag. Daarna zag hij glassplinters liggen en ontdekte dat zijn voorruit door een kogel beschadigd was. De benadeelde heeft geen idee wie deze vernieling heeft aangericht. De politie heeft een uitgebreide aangifte opgenomen en een buurtonderzoek ingesteld. Dit heeft nog geen aanknopingspunten opgeleverd.

Arrestatie in Udenhout na huiselijk geweld

UDENHOUT: De politie heeft gisteravond omstreeks 22.10 uur in zijn woning, een 49-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 47-jarige echtgenote en hun 18-jarige dochter. De man is vandaag door een hulpofficier van justitie in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Gisteravond kreeg de politie een melding vanuit Udenhout van huiselijk geweld. Ter plaatse troffen de agenten een vrouw en haar dochter die voor behandeling naar het ziekenhuis waren geweest en nu van de echtgenoot/vader niet meer in de woning mochten. Het 18-jarige meisje had ten gevolge van de mishandeling een hersenschudding en een gezwollen linkeroogkas. Zij verklaarden dat vader gisteravond flink gedronken had. Hij werd kwaad op zijn vrouw waarna de dochter tussen hen in ging staan. Zij werd bij haar haren vastgepakt, achterover geduwd en in haar rug en tegen de achterzijde van haar hoofd gestompt. Ook haar moeder werd geslagen. De vrouwen slaagden erin de woning uit te vluchten en zijn naar het Tweestedenziekenhuis gereden voor behandeling. De politie stelt een nader onderzoek in.

Dronken schennispleger aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht op de Tamboerskade een 58-jarige dronken schennispleger aangehouden. Vanmorgen bleek dat de man ook nog een vonnis van 7 dagen had openstaan. Hij is daarom ingesloten in het cellencomplex van de politie in Tilburg.

De arrestatie volgde na een telefoontje omstreeks 00.35 uur van een bewoonster aldaar. Zij zag vanuit haar woonkamer dat de man zichzelf op straat zichtbaar vanuit haar woning aan het bevredigen was. Dezelfde man had dat volgens de aangeefster drie weken geleden ook al gedaan.

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.50 uur een 47-jarige Tilburger aangehouden die onder invloed op de Blaakweg en de rijksweg A-58 zijn auto bestuurde. De bestuurder viel de agenten op omdat hij langzaam reed op de snelweg en slingerde. Hij blies 830 ugl wat overeenkomt met 1,9 promille. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Knapen aangehouden voor vuurwerk afsteken

TILBURG: De politie heeft gistermiddag omstreeks 16.20 uur op de Kapelmeesterlaan drie knapen van 13,12 en 14 jaar aangehouden die rotjes aan het afsteken waren. Ook hadden de jongens vuurwerk in een prullenbak gestopt waarna er rook uitkwam. De agenten hebben 31 rotjes in beslag genomen. De jongens verklaarden het vuurwerk gevonden te hebben.

Lepeltjes en vorkjesdief aangehouden

TILBURG: Een 41-jarige vrouw uit Tilburg is gistermiddag in een winkel op de Heyhoefpromenade betrapt op het stelen van 10 gebakslepeltjes en 10 koffielepeltjes. De dievegge stopte de goederen in haar jaszak en bood deze niet ter betaling aan bij de kassa. Ze kreeg een boetevoorstel van 125 euro uitgereikt. Haar man kwam gisteravond in de winkel verhaal halen bij de bedrijfsleider. Hij had twijfels over de zaak en vond dat er geen politiewerk van had moeten worden gemaakt. De man vertrok ontevreden uit de winkel.

Politie op zoek naar daders mishandeling

TILBURG: Gisteravond is omstreeks 22.00 uur op het Kamerikpad een 18-jarige Tilburger, terwijl hij samen met enkele vrienden daar stond, mishandeld. De vier a vijf daders waren uit twee autos gestapt en begonnen direct te schoppen en te slaan. Ze riepen daarbij: waar zijn ze tegen het slachtoffer. Het linkeroor was opgezwollen, ook had de aangever diverse kneuzingen. De mishandeling staat vermoedelijk in verband met een ruzie eerder op de avond tussen twee groepen jongeren nabij het Station Reeshof.

Gestolen auto in brand

TILBURG: Vannacht is omstreeks 01.20 uur op het Puccinihof een bestelauto, een Volkswagen Transporter, uitgebrand. De brandweer heeft de brand geblust. Het voertuig bleek te zijn gestolen, eind november vanaf de Nieuwevaart in Sprang-Capelle. De politie stelt een nader onderzoek in.

26 bekeuringen bij verkeerscontrole Lage Witsiebaan

TILBURG: De politie van het team Tilburg West heeft gistermiddag een verkeerscontrole gehouden op de Lage Witsiebaan ter hoogte van de Umbertstraat en op de Campendreef. Er werden 23 automobilisten op de bon geslingerd omdat zij of hun inzittenden geen gordel droegen. Ook werden twee bestuurders bekeurd omdat ze niet handsfree belden. Ook ging een bromfietser op de bon die geen helm droeg.

Auteur: Willem van Hooijdonk