BCD neemt zakenreisbedrijven TQ3 en The Travel Company over

Bcd nv

http://www.bcd-nv.com

Zeist, 3 januari 2006

Twee overnames
BCD Holdings N.V. (BCD) heeft overeenstemming bereikt over de overname van het internationale zakenreisbedrijf TQ3 Travel Solutions Management Holding GmbH (TQ3) van het Duitse reisconcern TUI AG. Naar verwachting zal de overeenkomst, na het verkrijgen van de benodigde vergunningen, aan het eind van het eerste kwartaal van 2006 formeel worden afgerond.
Daarnaast heeft BCD overeenstemming bereikt om haar bestaande minderheidsbelang in het Engelse zakenreisbedrijf The Travel Company (TTC) uit te breiden tot een meerderheidsbelang, tegelijkertijd met de formele closing van de TUI transactie.

BCD na de overnames
Door de overname van TQ3 en van TTC zal de totale omzet van BCD, van thans bijna 5 miljard U.S. dollar, met ongeveer 80 procent groeien naar bijna 9 miljard U.S. dollar in 2006. In dit cijfer is de omzet van 1,6 miljard U.S. dollar van 52 franchise reisbedrijven in de U.S.A. niet opgenomen. De EBITDA van BCD die in 2005 ruim 90 miljoen U.S. dollar bedroeg, zal door de beide overnames naar verwachting in 2006 een forse groei te zien geven. Tot dusverre kwam 80 procent van BCD's zakenreis omzet uit de U.S.A. Na de beide overnames zal deze verhouding komen op 55 procent uit de U.S.A. en 45 procent uit de rest van de wereld.
Door de beide overnames zal het aantal medewerkers van de BCD bedrijven van 8.000 stijgen naar meer dan 13.000. Er zullen eigen vestigingen zijn in 23 landen op vijf continenten, waarbij nog steeds een sterke positie zal worden ingenomen in de U.S.A., maar nu onder meer ook in de Benelux, Duitsland, Engeland, Scandinavië en in het Verre Oosten. In Nederland zal de omzet van de BCD zaken- en toeristische reisbedrijven (Airtrade, Vliegwinkel, VakantieXperts, WorldTravel BTI), van thans 400 miljoen euro door de overname van de TQ3 activiteiten in ons land, groeien naar ruim 725 miljoen euro in 2006. Na afronding van de overname van TQ3 zal de merknaam TQ3 door BCD niet meer worden gebruikt. Andere bij het TQ3 netwerk aangesloten bedrijven of enige eigendom in dat netwerk, vallen buiten de TUI transactie.

Bestuur
Het nieuwe zakenreisbedrijf van BCD, zal worden geleid door een internationale Board onder voorzitterschap van de CEO van BCD, de heer Drs. Joop Drechsel. De andere leden, waarvan de namen eind eerste kwartaal van 2006 bekend zullen worden gemaakt, zullen afkomstig zijn uit de U.S.A., Zuid-Amerika, Europa en het Verre Oosten. De heer Mike Buckman, thans CEO van WorldTravel BTI in de U.S.A., zal de CEO van het nieuwe bedrijf worden. De heer Marc Hildebrand, thans CEO van TUI's zakenreisbedrijven en de heer Mike Walley, de CEO van The Travel Company, zullen belangrijke management functies in het nieuwe bedrijf blijven vervullen.

Global player
Door de samenvoeging van BCD's huidige WorldTravel BTI zakenreisbedrijven met TQ3 en TTC, onder leiding van één directie team, ontstaat een nieuwe toporganisatie op het gebied van zakenreizen, met een eigen vestiging in alle belangrijke zakencentra op vijf continenten, die wereldwijd dezelfde technologie zullen gaan toepassen, of met de woorden van John Fentener van Vlissingen, President Commissaris van BCD Holdings N.V.: 'One Company, One Management, One Technology'.

Tijdens of kort voor de formele closing eind eerste kwartaal 2006, zal BCD de nieuwe merknaam bekendmaken waaronder haar zakenreisbedrijf zal gaan opereren.

Eerder vandaag maakten BCD en het Engelse zakenreisbedrijf Hogg Robinson, die ieder 50 procent aandeelhouder zijn van de internationale zakenreisalliantie Business Travel International (BTI), bekend dat zij voortaan ieder een onafhankelijke strategie zullen volgen. De huidige BTI klanten zullen dezelfde hoogwaardige service blijven ontvangen en alle bestaande contractuele verplichtingen met hen zullen volledig worden gehonoreerd.

Einde persbericht

Voor nadere informatie:
BCD Management B.V.
Mario Bruna
Utrechtseweg 67
3704 HB Zeist
tel: 030- 6976140