Openbare besluiten van B & W

3 januari 2006

Het college heeft deze week geen persuurtje gehouden.

De besluiten zijn als volgt weergegeven:
   1. nummer
   2. onderwerp (vetgedrukt)
   3. besluit
   4. evt. toelichting (cursief)
1.
Plusfonds van het Stimuleringsfonds Volks-huisvesting Nederlandse Gemeenten (SVN).
1. Kennisnemen van deze financieringsvorm t.b.v. mogelijke toepassingen in de gemeente.
2. Actief beleid voeren
Hoogeveen doet mee aan SVN, het stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten. Dit is een initiatief van projectontwikkelaar Bouwfonds en zijn aandeelhouders: de gemeenten. Met het SVN kan Hoogeveen betrekkelijk goedkoop geld lenen voor investeringen in leefbaarheid en leefkwaliteit van wijken en dorpskernen. Het plusfonds is onderdeel van het SVN. Per project per jaar kan een gemeente E 750.000 lenen. De looptijd is 10 jaar, het rentepercentage 1,5 %. Vanaf het  4de jaar wordt afgelost.
3.
Startsubsidie beschikbaar stellen voor nieuw opgerichte Postduivenver-eniging (PV) Hoogeveen.
1. Een subsidie van E10.000,- beschikbaar stellen aan PV Hoogeveen voor het renoveren van het oude clubgebouw van PV De Toekomst
2. Het oude clubgebouw van de oude postduivenvereniging De Doorzetters in eigendom overnemen.
PV De Toekomst en PV De Doorzetters zijn samengegaan omdat ze het hoofd amper boven water konden houden, vanwege een teruglopend ledenaantal en achterstallig onderhoud aan hun gebouwen. De nieuwe levensvatbare vereniging - PV Hoogeveen - verdient steun van de gemeente. Ze stoot het ene clubgebouw aan de Franklinstraat af en gaat door in het gebouw van PV De Toekomst. Dit gebouw is aan renovatie toe. De gemeente stelt hiervoor geld beschikbaar. De gemeente is ook positief omdat PV Hoogeveen de deur open houdt voor andere postduif-verenigingen die moeite hebben alleen verder te gaan.
4.
Openstaande kredieten 2005 en eerder.
Ter kennisgeving aannemen van de interne orders, zoals in de bijlagen is opgenomen.

5.
Terugkoppeling Visie, missie doelstellingen Wijk- en Dorpsgericht Werken nav discussie met de raad op 15 december jl.
Met het Presidium overleg voeren en van het presidium op schrift het akkoord te vragen over de in deze rapportage voorgestelde werkwijze dwz a) raad onderschrijft visie, missie en doelstellingen Wijk- en Dorpsgericht Werken en b) presidium stem in met de  voorgestelde werkwijze mbt intentie-overeenkomst.
Zie ook www.hoogeveen.nl/wijkendorp
6.
Uitnidiging bijwonen nieuwjaarsconcert Hoogeveense Harmonie op 7 januari a.s.
Voor kennisgeving aannemen
7.
Uitnodiging bijwonen nieuwjaarsontmoeting Provincie Drenthe op 11 januari 2006
College gaat
8.
Uitnodiging bijwonen Nieuwjaarsbijeenkonst Hoogeveens Ondernemerscollectief op 12 januari a.s.
Urlings, Leistra en Stoefzand gaan
9.
Advies aanvraag bouwvergunning voor bouwen woning met bijgebouw op het perceel Meester van Goorweg 34 (P. Slooten).
Bouwvergunning verlenen met toepassing van de 19 WRO-procedure
10.
Advies aanvraag bouwvergunning voor plaatsen kap op een bijgebouw en plaatsen van een tuinhuisje op het perceel van Leeuwenhoekstraat 98 (L. de Jonge).
Bouwvergunning verlenen met toepassing van de 19 WRO-procedure
11.
Uitvoeringsplan Gemeente, Politie en Openbaar Ministerie 2006.
Uitvoeringsplan Gemeente, Politie en Openbaar Ministerie 2006 voor kennisgeving aannemen.
12.
Revitalisering De Wieken.
Instemmen met de bijgevoegde ontwerp overeenkomst waarin de Stichting Bedrijventerrein De Wieken i.o. onder voorwaarden een bijdrage van 10% in de revitaliseringskosten toezegt.
13.
Aansluiten bij de landelijk vastgestelde Uitwerkings-overeenkomst (UWO).
1. Kiezen voor aansluiting bij de landelijke vastgestelde Uitwerkingsovereenkomst (UWO)
2. In overleg met het GO nadere afspraken maken over de bestaande verschillen tussen de landelijke UWO en de lokaal vastgestelde UWO
Interne rechtspositiezaak




Gemeente Hoogeveen

---- --
Openbare besluiten van B & W

27 december 2005

Het college heeft deze week geen persuurtje gehouden.

De besluiten zijn als volgt weergegeven:
1. nummer
2. onderwerp (vetgedrukt)
3. besluit
4. evt. toelichting (cursief)

1.
Verlenen van vrijstelling ex artikel 19 lid 2 WRO t.b.v. de realisatie van 24 grondgebonden woningen aan de Grote Kerkstraat (vm. LTS-terrein). 1. Met inachtname van de ingediende zienswijzen over te gaan tot het verlenen van vrijstelling ingevolge artikel 19 lid 2 WRO van het bestemmingsplan 'Stadscentrum,' ten behoeve van de realisatie van 24 grondgebonden woningen, een en ander conform bijgevoegde ruimtelijke onderbouwing met plankaart nr. 11-6-407 en bijbehorende voorschriften; 2. Bij akkoord met punt 1 eveneens instemmen met het verlenen van bouwvergunning nr. 2005/0610 d.d. 13/10/2005, betreffende de realisatie van voornoemde 24 grondgebonden woningen; 3. Hiertoe akkoord gaan met de in dit voorstel verwoorde reactie op de ingediende zienswijzen; 4. De indieners van de zienswijze én de aanvrager van de vrijstelling van uw besluit en van de verdere bezwaar- beroepsmogelijkheden op de hoogte te stellen, alsmede het besluit te publiceren in de Hoogeveensche Courant. 2.
Verlenen 5 vrijstellingen ex artikel 19 lid 2 WRO. 4 vooruitlopend op de goedkeuring annex het inwerking treden van het bestemmingsplan "Buitengebied Zuid". 1 op basis van het ontwerp-bestemmingsplan "Hoogeveenseweg 43 te Pesse". De bijgaande vrijstellingbesluiten vaststellen.
3.
Fusie tussen Domesta Woonstichting en Woonstichting Inter Pares. Kennis nemen van de voorgenomen fusie tussen Domesta Woonstichting en Woonstichting Inter Pares. 4.
Besluit Woninggebonden Subsidies / Algemene Subsidieverordening Hoogeveen; intrekking geldelijke steun voor 4 huurwoonwagens. De geldelijke steun voor 4 huurwoonwagens intrekken. 5.
Vervangen riolering en afkoppelen.
1. Instemmen met afkoppelen terrein Rendo (E 9000) 2. Instemmen met afkoppelen terrein Brede School Zuid (E 25.000) 3. Instemmen met afkoppelen Pollux (E 114.000)
4. Instemmen met afkoppelen Schoonvelde oost (E 550.000) 5. Instemmen met vervangen riolering Castor/Pollux /Regulus (E 218.000) 6. De investeringen totaal E 916.000,- (excl. b.t.w.) komen ten laste brengen van het rioolfonds

6.
Hogere geluidgrens-waarden voor diverse woonwagenstandplaatsen. Kennis nemen van het besluit.
De provincie heeft besloten tot de hogere grenswaarden voor met name verkeerslawaai. De bewoners van de woonwagens hebben nu meer mogelijkheden voor uitbreiding. 7.
Hogere geluidgrens-waarden voor gebouw Eikstaete aan de Van Limburg Stirumstraat. Kennis nemen van het besluit.
Mede dit provinciebesluit maakt de realisatie hier van eerstelijns gezondheidszorg en kantoren mogelijk. 8.
Betaling rekening ontwikkeling projectaanvraag Buurt-Onderwijs-Sport (BOS). Rekening PNO Consultants voor de ontwikkeling van de BOS projectaanvragen in Nieuwlande, Krakeel/Centrum en Zuid/Wolfsbos betalen uit middelen onder Jeugdbeleid die niet zijn uitgegeven in 2005. BOS omvat projecten die in het algemeen gericht zijn op het verkleinen van achterstanden door preventie. Door kinderen op jonge leeftijd mogelijkheden te bieden gericht op onder andere onderwijs en vrije tijd, wordt voorkomen dat een jongere op latere leeftijd voortijdig uitvalt of overlast veroorzaakt. Er komen weer concrete projecten aan dit jaar in de genoemde gebieden.

Meer informatie over BOS op www.hoogeveen.nl/bos.
9.
Onderzoek Drentse theateralliantie.
1. Instemmen met het door de provincie voorgestelde onderzoek (en de onderzoeksvragen) 2. Verzoeken om ook de alternatieve podia (voor Hoogeveen Het Podium) bij het onderzoek te betrekken 3. Weth. De Haan antwoordt conform concept
De gemeente Hoogeveen heeft bij de provincie aan de bel getrokken over de toekomst van de theaters in het noorden. De provincie heeft gehoor gegeven en gaat een onderzoek beginnen naar de mogelijkheden van een theateralliantie. Daarmee zouden de theaters bijvoorbeeld kunnen samenwerken in de onderhandelingen met gezelschappen en in de programmering.


---- --