Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

03 januari 2006

Ermelo - Inbraak supermarkt

Van maandag op dinsdag (02/03-01) werd er ingebroken in een supermarkt aan de Stationsstraat. De dader vernielde met een tegel de ruit van een schuifdeur. Bij de servicebalie werden de schuifrekken geopend (sloten waren reeds geforceerd bij een soortgelijke inbraak op vrijdag 30-12) waarna een onbekende hoeveelheid sigaretten werd meegenomen.

Hattemerbroek - Auto tegen de vangrail

Een 22-jarige automobilist uit Gorinchem verloor op maandag (02-01) rond 22.40 uur door onbekende oorzaak de macht over het stuur en belandde met zijn bedrijfsauto en aanhanger in de rechter berm van de A28. Na een stuurcorrectie botste hij tegen de vangrail in de middenberm. Door deze aanrijding kwamen er diverse voorwerpen op de rijbaan terecht. De auto's van een 32-jarige man uit Nieuwleusen en een 18-jarige man uit Onstwedde raakten beschadigd toen ze over deze voorwerpen reden. Alle bestuurders bleven ongedeerd. De vangrail was beschadigd over een lengte van ongeveerd 50 meter.

Nunspeet - Man wordt agressief tijdens verkeerscontrole

De politie heeft op maandag (02-01) rond 12.30 uur een 43-jarige Nunspeter aangehouden bij een verkeerscontrole op de Elspeterweg voor agressief gedrag en het weigeren van alle medewerking aan de politie. De man werd staande gehouden omdat er veel rook uit de auto kwam. Toen er aan de voorzijde van de auto schade werd geconstateerd besloot de politie dat de bestuurder niet verder mocht rijden. Na deze mededeling ging de man zodanig door het lint dat de politieman om assistentie van collega's moest vragen. Omdat er meerdere mankementen aan de auto werden gevonden werd het voertuig weggesleept voor nader onderzoek. De politie maakte proces-verbaal op.

Wapenveld - Auto's total loss

Bij een aanrijding op maandag (02-01) rond 14.45 uur raakten twee auto's total loss. Een 19-jarige automobilist uit Utrecht wilde vanaf de Kamperweg de Hessenweg inrijden en verleende daarbij geen voorrang aan een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 39-jarige man uit Marle. Beide bestuurders bleven ongedeerd. De auto's moesten worden weggesleept door een bergingsbedrijf.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --