Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T E N

Politiedistrict Apeldoorn

3 januari 2006

Apeldoorn - Diefstal uit woning

Een onbekende heeft in de nacht van maandag op dinsdag (03/01) enkele goederen uit een niet afgesloten woning aan de Talingweg gestolen. De bewoner had het de dief wel gemakkelijk gemaakt, de achterdeur stond open. De dief nam een draagtasje mee met onder meer een rij- en kentekenbewijs en enkele sleutels. De politie stelt een onderzoek in.

Apeldoorn - Jongen aangehouden na overlast

De politie heeft maandagavond (02/01) op het winkelcentrum De Eglantier een 16-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden die verdacht wordt van baldadigheid, samen met enkele andere jongeren. De politie kwam rond 20.50 uur het winkelcentrum op en bij het zien van de agenten gingen de jongeren er vandoor. De politie hield de 16-jarige jongen aan. De jongeren hadden voor overlast gezorgd en onder anderen tegen een telefooncel getrapt.

De jongen gaat naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel wordt getroffen.

Apeldoorn - Auto uitgebrand

De auto van een 51-jarige vrouw uit Apeldoorn vloog maandagmiddag (02/01) op de Sluisoordlaan door nog onbekende oorzaak spontaan in brand en brandde geheel uit. De vrouw reed richting centrum toen een 23-jarige automobilist uit Hoofddorp, die achter haar reed, vlammen onder de auto uit zag komen. De man waarschuwde de vrouw, waarna geprobeerd werd met een poederblusser de brand te blussen. De brandweer nam het bluswerk over maar de auto brandde geheel uit.

Apeldoorn - Man slaat met scootmobiel om

Een 76-jarige man uit Apeldoorn is maandag (02/01) op de kruising Kalverstraat/Jonkerstraat met zijn scootmobiel omgeslagen en heeft hierbij een hoofdwond opgelopen. De man sloeg rond 16.40 uur de Jonkerstraat en kantelde met zijn voertuig naar links. De man viel met zijn hoofd op straat en liep hierbij een flinke hoofdwond op. Een ambulance bracht het slachtoffer voor behandeling naar het Lukasziekenhuis.

Apeldoorn - Ontzegging winkel voor jongen

De politie heeft maandagmiddag (02/01) een 16-jarige Apeldoornse jongen een ontzegging voor het winkelcentrum De Oranjerie gegeven. De jongen zat met een groep andere jongens en zorgden voor de nodige overlast. Hij wilde op aanspreken van de beveiliging van De Oranjerie niet vertrekken waarop een medewerker van de beveiliging de politie te hulp vroeg. De jongen kon zich niet legitimeren en na het controleren van zijn personalia kreeg hij een ontzegging van één jaar voor dit winkelcentrum

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Persvoorlichting 055 - 548 60 58

055 - 548 60 52

---- --